Test- en priklocatie Wattweg

BERGEN OP ZOOM - Vanaf 1 februari aanstaande is West-Brabant een grote locatie rijker. Op deze locatie aan de Wattweg in Bergen op Zoom kan GGD West-Brabant zowel coronatesten afnemen als coronavaccinaties zetten.

Er is gestart met vijf testloketten. De GGD werkt met zowel PCR-testen als antigeen sneltesten. Bij binnenkomst wordt gecontroleerd of degene die voor een test komt voor de juiste test ingepland staat. Daarnaast zijn er maandag ook meteen twee prikloketten geopend voor zowel thuiswonende mobiele ouderen als zorgmedewerkers langdurige zorg.

Met de komst van de nieuwe locatie Bergen op Zoom en tegelijkertijd de sluiting van de locatie in Etten-Leur per 27 januari behoudt de GGD in de regio West-Brabant dezelfde testcapaciteit. Deze capaciteit is momenteel ruimschoots voldoende. Mensen kunnen zich vaak nog dezelfde dag laten testen als men klachten heeft, of na een melding in de Coronamelder app of vanuit bron- en contactonderzoek. Op dit moment neemt het aantal testaanvragen af. Mochten de testaanvragen weer toenemen, dan kan de GGD op alle locaties de testcapaciteit opschalen waarbij in totaal tot 7.000 testen per dag mogelijk zijn. Afhankelijk van de aanlevering van de vaccins kunnen op locatie Wattweg tot 1.000 mensen per dag gevaccineerd worden.
Het vaccin van BioNtech/Pfizer wordt zoveel mogelijk ingezet voor de oudere doelgroep. De zorgmedewerkers die nu nog hun eerste afspraak moeten inplannen, moeten wachten totdat het vaccin van AstraZeneca beschikbaar komt.