Afbeelding

Scholen Lowys Porquin toch open

HALSTEREN - REGIO - De scholen van Lowys Porquin Stichting in gemeenten Bergen op Zoom, Tholen, Woensdrecht en Steenbergen gaan in deze week toch open. De onderwijskoepel had aanvankelijk besloten dat het onder de huidige corona-omstandigheden niet verantwoord was weer open te gaan.

De scholen zouden wel onderwijs blijven geven, maar dan online en dus op afstand. Beter zou zijn na de voorjaarsvakantie de leerlingen weer op school les te geven. Dit had het schoolbestuur ouders medegedeeld in een brief.

De meningen over het niet opengaan, tegen het landelijk beleid in, liepen uiteen. Het besluit verraste de onderwijswethouders van de betrokken gemeenten. Zij hebben daarom direct gezamenlijk contact gezocht met het bestuur van Lowys Porquin. De wethouders stelden in een gezamenlijke verklaring dat het niet openen van de scholen onrust en teleurstellingen veroorzaakte bij kinderen en dat er wederom een beroep op de ouders moest worden gedaan. De betrokken gemeenten hebben hierover meerdere berichten gekregen en begrijpen de commotie goed. Het uiteindelijke besluit van het openhouden van de scholen ligt bij de onderwijskoepel. Of dit rechtmatig is, wordt beoordeeld door de onderwijsinspectie.
LPS had haar besluit genomen op basis van zorgen over de veiligheid en onzekerheid rondom de ontwikkelingen van het coronavirus. De wethouders hebben begrip voor de lastige situatie voor de scholen maar benadrukken de maatschappelijke impact.