Afbeelding

Carnavalsspeurtocht voor kinderen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Carnaval wordt vooral thuis gevierd dit jaar. Om in deze tijd van thuisonderwijs beweging in de frisse lucht te stimuleren, afleiding te bieden en carnaval te vieren, is er vanuit gezamenlijke LPS-basisscholen en peuterspeelzalen in Halsteren en Lepelstraat een carnavalsspeurtocht opgezet voor kinderen van 2-12 jaar.

De carnavalsspeurtocht duurt van 8 t/m 20 februari 2021. De genietende gezichtjes van de kinderen bij de Berenjacht en de Sneeuwpoppenroute waren de inspiratie hiervoor.


Eigen tempo

Net als bij de kerststallentocht, de berenjacht en de sneeuwpoppentocht, kunnen kinderen met hun ouder(s) of een opa/oma op een eigen moment en op hun eigen tempo door wijken lopen om te zoeken naar oplossingen.

De tocht wordt dubbel uitgezet met de Halsterseweg en Steenbergseweg als scheidslijn. Aan de ene kant de wijken De Beek en het Dorp en aan de andere kant De Schans en wijk de Rode Schouw. Natuurlijk kan zelf gekozen worden in welke wijken de tocht gelopen wordt.

Het aantal te zoeken letters is wel verschillend door het aantal aanmeldingen in iedere wijk. De tochten kunnen naar eigen voorkeur in één keer of in delen gelopen worden. De plattegronden en het antwoordvel zijn vanaf 8 februari te downloaden via de facebookpagina of zijn via e-mail opvraagbaar.

De kinderen zoeken, al dweilend en verkleed, naar leutig versierde ramen en tuinen (gordijntje/zakdoek en serpentine etc.) met een nummer-lettercombinatie. Voor de jongere kinderen zijn de locaties ook voorzien van een clowntje, zodat het zoeken wat makkelijker is.


Opdrachten

Onderweg zijn er een paar keuze-opdrachten, waarmee extra punten verdiend kunnen worden.

Zo kunnen kinderen zoeken naar Saartje van meneer Frans, een rebus oplossen en een originele sfeerfoto maken. Natuurlijk hoort de Zevensprong ook helemaal bij de carnavalssfeer.

Voor de leukste sfeerfoto en de meeste punten zijn kleine prijsjes te winnen. Deze prijsjes worden mede mogelijk gemaakt door onder meer Boekhandel Quist, PLUS, Albert Heijn, Plaza, Samen0164, Stichting Alterse Carnaval, Maddey’s en LievelingsDesign.

Oplossingen en foto's kunnen t/m 22 februari worden ingestuurd naar de Facebookpagina ‘Carnavalsspeurtocht Halsteren.’ Dat kan ook via Messenger. Op 28 februari worden de winnaars bekend gemaakt.

Kinderen die de route gaan lopen, hoeven niet aangemeld te worden.

Respecteer de geldende RIVM-maatregelen en houd afstand van anderen!


Agge vooral mar veel leut et!


Namens de samenwerkende LPS basisscholen en peuterspeelzalen in Halsteren en Lepelstraat.