Drive through door Show- en Twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht.
Drive through door Show- en Twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht. Foto:

'Hoopvol wachten op heuglijk weerzien'

(Ingezonden brief onder verantwoording van de inzender)

ZUIDWESTHOEK - "Wat een vreemde tijd… Net zoals iedereen had ik me 2020 en de start van het nieuwe jaar helemaal anders voorgesteld. De ‘corona-crisis’ houdt ons allen in de greep, met nagenoeg geen leuke events of fijne uitstapjes tot gevolg. Een gezonde boswandeling of tof fietstochtje niet te na gesproken. Maar helaas dus op dit moment zeker niet over de landsgrenzen heen, wegens niet-essentieel…

Welnu, ik ben een Kalmthoutse Vlaming in hart en nieren en als het op voetbal aankomt is Nederland misschien juist net die ene tegenstander die ik toch stiekem liever ontwijkt, maar wat zou ik onderhand graag opnieuw willen rondlopen, rijden en -rennen in die gezellige Brabantse Zuidwesthoek! Het is me wel wat geweest intussen. Voor iemand die normaal gezien sowieso wekelijks passeert, is het afzien!

Eerst sloot België eind maart zijn grenzen en weerhielden betonblokken en werfcontainers me ervan om naar vele van mijn favoriete adresjes af te zakken. Vlak voor de jaarwisseling stelde Covid-19 jullie enthousiasme dan weer danig op de proef met een ingrijpende lockdown als gevolg. Door de recente verlenging van de maatregelen, blijft het intussen bij hoopvol wachten op een heuglijk weerzien.

Een nieuw hemd halen bij Harry en Bram van Henri’s Fashion, huishoudelijke boodschappen doen in de Jumbo van Paul, een lekker hapje eten bij Gerda en Niels in Het Raedthuys, samen met Rita over nieuwe biersoorten keuvelen in De Schaapskooi of er gewoon eentje proberen van Ruud zijn lijst in Bij de Pastorij… Het kan nu allemaal even niet! En dan praat ik alleen nog maar over de Raadhuisstraat!

Want ook buiten het winkelhart van Hoogerheide speelt een deel van mijn dagdagelijkse leven zich af. Na mijn rondritje op de koersfiets door de polders of over de Brabantse Wal beland ik steevast op het terras bij Kees van Non Plus Ultra. Heb ik onderweg materiaalpech? Dan weet ik dat ik sowieso mag aankloppen bij Rini Pijnen of Michael van Tinus. En breekt mijn vehikel dwars doormidden? Dan krijg ik er nog zelfs geld voor als oud ijzer bij de broers Willy en Joop van AMR!

Plantje kopen? Snel een ommetje langs de Bolusberg voor advies van Gerard of Marian! Heerlijk vers fruit, groente of vlees? Even stoppen bij Pia van boerderijwinkel Pijnen. De kinderen belonen met een lekkere pannenkoek? Jeannette in de Heusche Bollaert to the rescue! Cadeautje halen voor het hippe handwerk van vrouwlief? Martine van Stoffen&Stiksels weet raad! Nieuwe pasfoto's nodig? Humphrey Hekhuizen staat al klaar. Ja… zelfs mijn vaste kapper Moments zit aan de ‘verkeerde' kant in Putte!

U begrijpt, beste lezer, dat ik het vreemd en jammer vind dat we in een verenigd Europa allemaal onze eigen regels hanteren alsof een epidemie stopt aan de grenspaal. Ik begrijp dat er mensen – die er al dan niet zelf rechtstreeks onder lijden – boos kunnen worden van funshoppen in het ‘buitenland’, maar zal zelf nooit kwaad kijken naar een geel-zwarte nummerplaat wanneer die hier komt tanken. Zelf zou ik maar wat graag weer komen winkelen in de regio waar ik altijd immens gastvrij ontvangen word…

Voor mezelf is het momenteel wat moeilijker om de plaatselijke economie te steunen, maar ik hoop uit naam van alle Belgen die de Zuidwesthoek bezoeken, dat jullie dit even van ons willen overnemen. Zo zijn die vele leuke adresjes er nog steeds wanneer we, liever gisteren dan vandaag, weer welkom zijn! Hopelijk tot snel,

Wietse Van Loon, Kalmthout (BE)


Re-Creation verrast leden met Drive Through

OSSENDRECHT - Zoals voor vrijwel elke vereniging geldt ook voor Show- en Twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht dat de trainingen noodgedwongen stil liggen. Toch wilden het bestuur en de trainers juist nu iets voor de leden organiseren. Niet alleen om elkaar weer even te kunnen zien, maar zeker ook om elkaar een hart onder de riem te steken. Zo kwam het idee van een ‘Drive Through’ tot stand.

Op zaterdag 30 januari was het dan zover. De betreffende straat in Ossendrecht werd uitbundig versierd met slingers en ballonnen. Het was een ontzettend koude dag mét sneeuw, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De trainers stonden, uiteraard met mondkapje, ruim uit elkaar langs de kant van de weg te wachten op de leden. Onderweg ontvingen de leden zo een oorkonde voor het meedoen aan de Online Competitie van de KNMO in december, een bloem, een snoepzak en een gelukspoppetje. Een klein gebaar van de vereniging richting de leden, om elkaar een oppepper te geven in deze gekke tijd. Verder ontving lid Valentina Grande de Sousa ook nog een extra cadeau. Zij had namelijk meegedaan met de Vakantie/Lockdown Challenge die georganiseerd werd door Re-Creation. De leden die hieraan mee deden ontvingen tijdens de kerstvakantie en de twee weken daarna verschillende opdrachten waarmee ze punten konden verdienen. Valentina had aan het einde van de Challenge de meeste punten en won een prachtige trainingstop.

De ouders en de leden konden deze actie van hun vereniging erg waarderen. Bij sommigen leverde het zelfs een brok in de keel op. Het was fijn iedereen weer in het echt te kunnen zien, maar de vereniging hoopt natuurlijk dat ze snel weer hun trainingen mogen opstarten.



uw vereniging aan.

Afbeelding
Burgemeester Peterssluis
DE GROTE CLUBACTIE
Campagne 2015
Foto: Geert van Erven

DISCLAIMER:
Rechten van deze foto blijven voorbehouden aan de fotograaf. Licentie is verstrekt aan DE GROTE CLUBACTIE welke deze beelden voor eigen doeleinden en promotie volledig vrij mag gebruiken. Alle overige gebruik van deze foto's uitsluitend na schriftelijke toestemming van de fotograaf. De fotograaf is niet aansprakelijk voor het schenden van portretrechten of mogelijke personen op de foto's. Bij en voor publicatie dient de opdrachtgever zich te vrijwaren van mogelijke aanspraken in deze en/of toestemming bij minderjarige
Trainer zaterdag 2 Anton Verweij