Vorig jaar was er nog volop plezier op de toen al actuele 'Korona' wagen van de KPJ tijdens de carnavalsoptochten in Lepelstraat en Halsteren.
Vorig jaar was er nog volop plezier op de toen al actuele 'Korona' wagen van de KPJ tijdens de carnavalsoptochten in Lepelstraat en Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Carnaval vooral via sociale media

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Dat het carnaval zich dit jaar heel anders gaat voltrekken dan gebruikelijk is, zal met name de leutvierders niet zijn ontgaan. In verband met de corona-maatregelen kunnen de festiviteiten niet plaatsvinden. De meeste carnavalsstichtingen hebben wel een beperkt alternatief programma op poten gezet.

Stichting Alterse Carnaval brengt onder het motto 'Laot ons danse' wel de jaarlijkse carnavalskrant uit en gaat deze huis-aan-huis rondbrengen. Daarbij zal niet aangebeld worden bij bewoners. In de carnavalskrant wordt aangegeven hoe je de SAC kunt steunen.
Op de zondag met carnaval, de dag dat eigenlijk de Brabantse Wal optocht zou plaatsvinden in Halsteren, wordt via sociale media en Zuidwest-TV carnavalssfeer opgeroepen.

Het gebruikelijke bezoek aan zieke Spinolen gaat door maar wel op afstand. Zo wordt het fruitmandje voor de zieke voor de deur gezet en is er op afstand eventueel een praatje mogelijk.

De etalage naast de PLUS is in samenwerking met Kunstforum ingericht in vastelaoved-sfeer en deze gevarieerde tentoonstelling is tot Aswoensdag 16 februari te bezichtigen. Het insigne 2021 van Stichting Alterse Carnaval wordt in een beperkte oplage vervaardigd en is niet zoals gewoonlijk verkrijgbaar bij de vaste verkooppunten. Er zal dan ook geen wedstrijd om de insignekampioen plaatsvinden. Vaste verzamelaars kunnen het insigne bestellen tot Aswoensdag via de website stichtingaltersecarnaval.nl


De Straot

In Lepelstraat is er voor dit jaar door de plaatselijke Stichting Karnaval geen motto gekozen. 'Het is een raar jaar en we hopen er in 2022 weer een groots feest van te kunnen maken", zegt Wil van Oevelen, al jaren prins in de Straot, desgevraagd.

Wel is er voor de Bessembinders een programma met een online 'karnavalskwis' op 13 februari, die wordt georganiseerd in samenwerking met gasterij De Kladde om 14.11 uur / 16.11 uur of 19.11 uur. Aanmelden kan via info@gasterijdekladde.nl.

De Straotse carnavalskrant wordt in het weekend huis aan huis verspreid. Ook wordt een oude traditie van stal gehaald: een wedstrijd je huis zo carnavalesk mogelijk versieren. Hier zijn drie prijzen mee te winnen.


Zie verder de carnavalspagina's in deze krant.