Afbeelding
Foto:

Programma De Sanegeit in 'gek carnavalsseizoen'

HUIJBERGEN - Carnavalsstichting De Sanegeit uit Huijbergen presenteert het aangepast programma voor dit 'gekke carnavalsseizoen 2021' in het Sanegat.

Dat begint zondag 7 februari met het inhalen van de Prins. Er zal een filmpje worden verspreid via facebook met betrekking tot de overdracht van de sleutel van 't Sanegat.

Op zaterdag 13 februari staat de insigneverkoop op het programma. Net als andere jaren gaat CS De Sanegeit het insigne verkopen, met dit jaar ook een speciaal rolmaatje om de anderhalve meter te handhaven. Over de invulling van de verkoop wordt nog nagedacht.

Maandag 15 februari vindt de prijsuitreiking plaats van een kleurwedstrijd. Kinderen uit het dorp kunnen gedurende de carnavalsperiode deelnemen aan deze kleurwedstrijd. De kleurplaat kan door de Huijbergse kinderen worden opgevraagd via info@desanegeit.nl. Nadat de tekening is ingekleurd kan de kleurplaat ingeleverd worden. Een jury zal de ingeleverde kleurplaten beoordelen.

Dinsdag 16 februari is de ontknoping van het Huijbergs Kampioenschap Gevel Versieren. Mensen kunnen in aanloop naar de carnaval hun gevel/tuin versieren. Op deze dinsdag wordt aan de top-3 een prijs uitgereikt.

Verder krijgen de kinderen van de Huijbergse basisschool Ste Marie een doeboekje waarmee ze thuis aan de slag kunnen gaan richting carnaval. De Huijbergse zieken ontvangen net als andere jaren een presentje. Vanwege het coronavirus zal CS De Sanegeit vooralcommuniceren via digitale kanalen, Facebook en Instagram.

Afbeelding