Afbeelding
Foto:

Acht wensen in vervulling

ZUIDWESTHOEK - Ondanks corona beperkingen zijn er ook dit jaar weer mooie wensen in de wensboom gehangen van Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier die voor het achtste jaar in de hal van het gemeentehuis stond.

Op 21 januari is een klein team van de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier bij elkaar geweest om de wensen te bekijken en te beoordelen. waren er vorig jaar 36 wensen, dit jaar hebben de Lions slechts 11 wensen uit de boom kunnen halen. Niet geheel onverwacht, gezien de coronamaatregelen die bezoeken aan het gemeentehuis beperkten. Desondanks is Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier toch verheugd met de wensen die ingediend zijn. Na de nodige bestudering van de wensen en hier en daar nog wat inlichtingen te hebben ingewonnen blijken 8 wensen op hun steun te kunnen rekenen. Net als vorig jaar zijn ze verheugd weer mensen en ook groepen of verenigingen met vrijwilligers blij te kunnen maken, alhoewel de uitvoering van de wensen in sommige gevallen zal moeten wachten tot na de coronamaatregelen.

Het feit dat de Lions de nodige wensen in vervulling kunnen laten gaan is mede te danken aan hun jaarlijkse actieverkoop van chocoladeletters. Alle afnemers bedankt voor deze ondersteuning!

Vooral dit jaar waren er wensen voor mensen en groepen die het extra zwaar hebben gehad het afgelopen jaar, zoals ouderen, de jeugd en mensen met mentale klachten. Verder waren er natuurlijk wensen voor personen die anderen zonder eigenbelang heel goed hebben geholpen of lokale initiatieven die wel een kleine beloning verdienen. De vervulling van de wensen gebeurt niet alleen met geld maar kan ook bestaan uit natura zoals een dagje uit, mooie burenhulp, een etentje met het gezin of een collega, steun aan vrijwilligers en ondersteuning van verenigingen die dat goed kunnen gebruiken. Met de gelukkige indieners wordt of is reeds contact opgenomen. Enige voorbeelden van wensen in de boom zijn: mogelijkheid voor mensen om hun hart te luchten; bijdrage aan kabouterhuisjes Moretusbos in Putte; bijdrage kerstpakketten voor vrijwilligers Zonnebloem Huijbergen; donatie Het Getij voor een uitje.

Wensen in wensboom Lions
Afbeelding