Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Wintergames schot in de roos

GEMEENTE WOENSDRECHT - Normaal gesproken worden er vanuit de BWI (Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht) wekelijks inlopen georganiseerd waar kinderen en jongeren elkaar kunnen ontmoeten, sport- en spelactiviteiten kunnen doen en waar ook voorlichting wordt gegeven over diverse thema’s. Corona heeft ervoor gezorgd dat deze activiteiten geen doorgang meer kunnen vinden.

Op 8 december 2020 werd er tijdens de persconferentie een landelijke subsidieregeling aangekondigd speciaal gericht op activiteiten voor kinderen en jongeren. Buurtsport- en jongerenwerkorganisaties konden een aanvraag doen gericht op sport- en spelactiviteiten in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 5 jongeren door de coronacrisis te weinig beweegt. In aangepaste vorm is er voor kinderen en jongeren tot 17 jaar nog wel het een en ander mogelijk.

Gert Miltenburg is jongerenwerker in de gemeente Woensdrecht en was nauw betrokken bij de organisatie: "Wij hadden als organisatie net Laserguns aangeschaft waarmee we in iedere kern een uitdagende activiteit kunnen organiseren. Door de aangepaste regels konden we geen gebruik maken van sportzalen. We hebben besloten een subsidieaanvraag te doen voor materialen waarmee we niet afhankelijk meer zijn van binnenruimte en naar buiten kunnen. Via Wintergames (een samenwerking tussen Sociaalwerk Nederland, de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation) hebben we de aanvraag gedaan voor opblaasbare bunkers, een aggregaat en wat klein materiaal. Door de aangepaste regels zijn we in overleg getreden met diverse verenigingen om de activiteit op een afgesloten terrein te kunnen organiseren en zo meer zicht te hebben op de deelnemers en kijkers makkelijker te kunnen weren. Dankzij MFC de Biezen, Odio, WVV, Meto en Vivoo heeft de activiteit in de diverse dorpen doorgang kunnen vinden. 1 van de voorwaarden bij het uitvoeren van de activiteit was, dat er uit veiligheidsoverwegingen geen pr gemaakt kon worden. We hebben dan ook de samenwerking gezocht met de diverse scholen om zo toch de doelgroepen te bereiken. We hebben gericht jongeren op de hoogte gebracht van deze activiteiten." Totaal 161 jongelui vermaakten zich.

Aangezien het in deze tijd niet gemakkelijk is om op een veilige manier een leuke activiteit te organiseren zijn ze alle partners die hebben meegedacht of ondersteund hebben erg dankbaar en hopen ze in de toekomst deze samenwerking warm te houden.

Boogschieten