Routekaart
Routekaart Foto: Pascal Brugman

Kleurrijk alternatief Spektakelbal

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Het Spektakelbal in Wjeeldrecht werd normaal elk jaar op de zondag na het prinsenbal een kinderbal met carnaval, maar door de coronamaatregelen kan dit Spektakelbal ook niet plaatsvinden. Behalve heel veel kinderen, heeft dit bal ook een grote aantrekkingskracht op ouders en opa’s en oma’s.

Alternatief

Om carnaval niet onopgemerkt voorbij te laten gedaan bedenken ze dan ook een alternatief. Peter Verheezen is een van de organisatoren van het Spektakelbal en hoopt hiermee dat ondanks de maatregelen hun bal niet vergeten wordt: "Wij hebben sinds een paar jaar met diverse mensen het Spektakelbal overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Om het niet helemaal voorbij te laten gaan hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Ondanks dat er door de carnavalsstichting KS de Snoeken niets wordt georganiseerd deze carnaval, hebben wij een paar acties opgezet om de kinderen en de ouders te mobiliseren. Wij hebben o.a. een kleurwedstrijd uitgeschreven op onze facebookpagina Spektakelbal, waarbij de kinderen worden uitgedaagd om verkleed de kleurplaten in de speciaal daarvoor geplaatste brievenbus van het Snoekske in de polder bij De Wjeel te komen inleveren. Volg de gele route, bij het rode kruisje staat de brievenbus. Let op, trek goede wandelschoenen aan die vies mogen worden! Uiteraard vragen wij om hier filmpjes en of foto’s van te maken en deze te delen op onze facebookpagina. Ook hopen wij dat de gezinnen thuis carnaval vieren in hun huiskamer, dit vastleggen en met ons delen."


Inleveren

De brievenbus aan de Wjeel wordt regelmatig geleegd en er is al heel wat binnengekomen laat de organisatie weten. Tot zaterdag 13 februari kunnen de tekeningen worden ingeleverd. Op zondag 14 februari gaat de organisatie live op hun facebookpagina en wordt de grote winnaar bekend gemaakt. Ieder kind dat heeft meegedaan krijgt een snoepzak thuis. Daarvoor neemt de organisatie contact op via het opgegeven emailadres dat ingevuld staat op de tekening.

Afbeelding