Onthulling van de carnavalsvlag op het bordes van het gemeentehuis.
Onthulling van de carnavalsvlag op het bordes van het gemeentehuis. Foto: Pascal Brugman

Presentatie carnavalsvlag

GEMEENTE WOENSDRECHT - “Carnaval kan dit jaar vanwege corona niet op de traditionele manier gevierd worden, maar met deze vlag kunnen mensen toch laten zien dat ze carnaval een warm hart toedragen.” Dit waren de woorden van wethouder Hans de Waal tijdens de onthulling van de Woensdrechtse carnavalsvlag in het gemeentehuis afgelopen donderdag.

Samen met burgemeester Steven Adriaansen en ontwerpster Petra Harren werd de carnavalsvlag gepresenteerd. Op de groen/gele vlag staan snoeken, sanegeiten, een os en twee grenspalen uit Put en Buntland. Oftewel deze vlag verbindt alle dorpskernen uit de gemeente Woensdrecht. Petra Harren uit Huijbergen had het ontwerp al geruime tijd liggen en heeft het tot een mooie vlag weten te maken voor alle dorpskernen uit de gemeente Woensdrecht. Ze laat weten dat de vlag ook gebruikt kan worden bij een volgende lichtstoet.

Burgemeester Adriaansen vertelde dat de carnavalsnaamborden van alle dorpskernen dan ook zoals gewoonlijk geplaatst gaan worden en ook de prinsen op een aangepaste manier de sleutel overhandigd krijgen. Het gemeentebestuur wil carnaval niet voorbij laten gaan dit jaar. Ook wil het in de komende raadsvergadering de raadsleden verzoeken een vlag uit te hangen. De gemeente Woensdrecht wil ook 60 vlaggen verloten. Hiervoor ga je naar de Facebookpagina van de Gemeente Woensdrecht. Like het bericht van de vlag en Maak in een reactie de volgende zin af "Carnaval vieren wij dit jaar..." Voor de mensen die geen Facebook hebben niet getreurd, stuur dan een e-mail naar communicatie@woensdrecht.nl en vergeet niet je gegevens mee te sturen. Op 5 februari kiest de jury uit alle deelnemers 60 mensen die de vlag ontvangen. De vlag wordt bij de ingelichte prijswinnaars thuisbezorgd door de wethouders.

De vlag kost 15 euro en is te verkrijgen bij: Petra's Print in Huijbergen maar ook bij de bouwclubs de Bokkerijders, De Papegaai, Durdouwers en bouwclub De Kooi.