Wethouder Van der Velden en burgemeester Petter.
Wethouder Van der Velden en burgemeester Petter. Foto: Bep Tielemans

Burgemeester positief getest op corona

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft begin vorige week aan de medewerkers van de gemeentelijke organisatie en aan de gemeenteraad laten weten dat hij momenteel herstellende is van Corona.

De burgervader liep zeer waarschijnlijk de week ervoor Corona op toen hij in het Bravis-ziekenhuis verbleef vanwege complicaties na een regulier darmonderzoek.

In het bericht aan de gemeenteraad laat de burgemeester weten dat hij in het weekend positief is getest op Covid-19 en dat het ziekenhuisverblijf daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Tot op heden gaat het om milde klachten. Tenslotte laat hij weten dat hij hoopt zijn werk weer zo snel mogelijk te hervatten.


Locoburgemeester

Omdat locoburgemeester Patrick van der Velden vorige week op bezoek is geweest bij burgemeester Petter, heeft ook hij zich laten testen. Maandagavond bleek ook die test positief. Het locoburgemeesterschap is daarom inmiddels overgenomen door Barry Jacobs. Hij heeft dinsdag een sneltest laten doen. Die was negatief.

Ook de andere wethouders en een aantal ambtenaren die afgelopen samen hebben gezeten, hebben zich laten testen. Overigens heeft niemand gezondheidsklachten.