Vertegenwoordigers van vijf verenigingen met de uitgereikte cheques van de actie 'Alle beetjes helpen' door WinkelHart Halsteren.
Vertegenwoordigers van vijf verenigingen met de uitgereikte cheques van de actie 'Alle beetjes helpen' door WinkelHart Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Verenigingen heel blij met 'beetjes'

HALSTEREN - Dat lokale verenigingen die zich hadden aangemeld voor deelname aan de actie 'Alle beetjes helpen' bijzonder in hun nopjes zijn met hun ontvangen donaties, mag duidelijk zijn. Dat bleek vrijdagmiddag bij de uitreiking van cheques aan de vijf verenigingen voor wie de meeste muntjes ofwel B'tjes zijn ingeleverd. Scouting Jeanne d'Arc spande daarbij de kroon.

Vanwege de coronabeperkingen kon de organiserende activiteitencommissie van WinkelHart Halsteren niet groots uitpakken wat betreft de uitreiking van de donaties. Eigenlijk had de uitreiking op een ludieke feestavond plaatsgevonden maar nu moest deze coronaproof gebeuren. Vijf van het veertigtal aangemelde verenigingen en stichtingen uit Halsteren en Lepelstraat waren uitgenodigd en present met een afvaardiging van maximaal twee personen.

Rian Rijnberg, Raymond Kessels, Marc Hellemons en Wesley van PLUS overhandigden de cheques en feliciteerden de verenigingen met het eindresultaat. Scouting Halsteren ontving van consumenten de meeste muntjes en kan daardoor de kas spekken met € 744.36. Rob Merks en Jelte Ebbers lieten desgevraagd weten dat 'de scoutinggroep het bedrag heel goed kan gebruiken voor buitenactiviteiten met de jeugd'. Voor voetbalvereniging RKSV Halsteren is het mooie bedrag van € 637.01 bijeengebracht. Penningmeester Marc van Leeuwen liet doorschemeren dat het bedrag erg welkom is voor aanschaf van een nieuwe belijningsmachine en tevens iets extra's voor de jeugd. Vrienden van de Antoniusmolen Geert Baartmans en Wout Huijgens zijn bijzonder verheugd met de ontvangen € 619.32. "Als stichting moeten we zelf 1500 euro ophoesten in verband met veranderingen inzake subsidie. Deze gift komt dus bijzonder gelegen." Ria Bakx en Nelly Nefs van De Zonnebloem Halsteren toonden zich 'hartstikke blij' met de cheque ter waarde van € 576.76 die besteed zal worden aan "regelmatige attenties voor de Zonnebloemgasten, juist in deze coronatijd." Kindervakantiespel Onder de Panne kan € 520.30 gaan inzetten voor 'leuke nieuwe spellen waar de kinderen in Halsteren zich mee kunnen vermaken komend jaar'. "De eerste voorbereidingen voor onze spellenweek van komende zomer zijn al begonnen. Zo'n 'waardering' van WinkelHart en de Halsterse samenleving motiveert ons enorm", lieten Paul en Marjoleine Schut weten.

De activiteitencommissie van WHH kijkt terug op een 'super actie': 'met elkaar en als koop lokaal een succes'.


in een hele goed winkeldorp'.

Rian Rijnberg: 'Als activiteitencommissie van WHH kijken we terug op een super actie, ondanks dat er half december deelnemende ondernemers dicht moesten. Samen met consumenten onderling sterk staan met en voor elkaar. Winkelen in Halsteren is zo gek nog niet: we hebben alle retail op het dorp, gratis parkeren en speciaalzaken waar menig stad jaloers op is. Dus koop lokaal is ook middels deze actie onder de aandacht gebracht."

Rik Linssen, Rian Rijnberg, Raymond Kessels & Marc Hellemons

Meer foto's op: www.halsterse-zuidwestkrant.nl

Uitreiking WinkelHart-cheque aan Kindervakantiespel Onder de Panne.
Uitreiking WinkelHart-cheque aan Scouting Jeanne 'd Arc
Uitreiking WinkelHart-cheque aan Vrienden van de Antoniusmolen.
Uitreiking WinkelHart-cheque aan De Zonnebloem Halsteren.
Uitreiking WinkelHart-cheque aan RKSV Halsteren.