Afbeelding
Foto:

Kunstgrasgigant Hoogerheide

HOOGERHEIDE – De lente is in aantocht, en in de lente wordt het gras weer groen! En nu de Kunstgrasgigant een vestiging in Hoogerheide opent, hoeft het ook nooit meer bruin te worden, vertelt ondernemer Kirsten Stoutjesdijk: “Met kunstgras is heel veel mogelijk!”

Met haar 22 lentes is Kirsten Stoutjesdijk een jonge ondernemer, die barst van de ambitie. Haar commerciële opleiding genoot ze in de modebranche, maar nu die sector het zwaar heeft zocht ze naar andere mogelijkheden. Die vond ze door haar partner Josh Luijkx, die een hoveniersbedrijf heeft. “Hij kreeg steeds vaker aanvragen voor kunstgras, maar had daarvoor geen vaste leverancier. Hij kwam terecht bij de Kunstgrasgigant in Zeeland, en was onder de indruk van wat hij zag. Toen hij ontdekte dat de Kunstgrasgigant op zoek was naar dealers zag hij een kans. Omdat hij door zijn eigen onderneming niet de tijd heeft om zich fulltime te richten op kunstgras, heb ik de stap gezet. Kunstgras is mooi, en kunstgras biedt kansen!”

Kunstgras is er in allerlei varianten, lengtes en kleuren. “Er is valdempend kleurgras, wat het goed doet in speeltuintjes. Er is brandvertragend binnengras, prachtig voor in winkels. Er is sportgras, dat flink belast kan worden, maar er is ook gras met mosdraad, dat bijna niet van echt gras te onderscheiden is”, vertelt Kirsten. “Wat kunstgras zo fijn maakt is dat het onderhoudsvrij is. Al is het drie weken lang dertig graden, het wordt niet bruin en je hoeft niet te sproeien. In principe gaat een kunstgrasveld een leven lang mee.”

Het liefste had Kirsten de deuren van haar Kunstgrasgigant, aan de Buitendreef in Hoogerheide, begin februari wagenwijd opengezet. De coronamaatregelen maken dat onmogelijk, maar daardoor laat ze zich niet kisten: "Mensen kunnen hun kunstgras altijd telefonisch bestellen en komen afhalen. Dat kan nog dezelfde dag. Bovendien kunnen mensen via de website van Kunstgrasgigant een gratis stalenpakket aanvragen, zodat de ze beste kunstgrassoorten kunnen leren kennen. Particuliere klanten zijn van harte welkom, maar we maken ook graag kennis met de hoveniers uit de regio. We hopen dat ook zij blij zijn met de komst van de Kunstgrasgigant. Trouwens, je kunt bij ons ook terecht voor schuttingen, bloembakken, bloempotten, steenkorven, vlonderplanken en schaduwdoeken!” Zodra de coronamaatregelen het toelaten is de Kunstgrasgigant woensdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend, zaterdag van 9.00-16.00 uur.