Afbeelding

Tienjarig CVT & Co geeft 10.000 euro weg aan kinderen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - Ciska Vriesema is sinds 2011 trotse eigenaar van praktijk CVT & Co te Halsteren. Zij viert dit jaar haar 10-jarige jubileum op wel heel bijzondere wijze. Gedurende 10 maanden, doneert zij elke 10de van de maand 1/10de van € 10.0000,- die zij in totaal dit jaar gaat weggeven. Een mooie knipoog naar diverse religies die de Tienden hanteren.

“Natuurlijk had ik graag een feestje willen geven vanwege het 10-jarig bestaan van mijn bedrijf, maar dat gaat vanwege corona echt niet. En eigenlijk vind ik dit initiatief stiekem nog wel leuker want weggeven en anderen verrassen, maakt mij ook blij.”

Ciska is een sociaal en maatschappelijk betrokken ondernemer die zich dagelijks voor kinderen inzet en hen onder andere helpt bij pestgedrag en hoe sterk en weerbaar te worden. Ze vindt het schrijnend om te merken hoeveel kinderen in (stille) armoede leven. "De gevolgen hiervan zijn groot voor een kind, denk maar eens schaamte, eenzaamheid, buitengesloten worden, stress, vaak lagere opleiding en slechte gezondheid. Funest voor het zelfvertrouwen van een kind. Mijn doel met deze actie zoveel mogelijk kinderen blij te maken in deze moeilijke tijd."


Wie kan een beroep doen op een gift?

“Landelijk zijn er veel organisaties die zich inzetten voor kinderen, maar mij lijkt het zo leuk als kleinere lokale en regionale organisaties zich aanmelden. Daarnaast kunnen ook particulieren een beroep doen een soort van 'Hier met je rekening'. Zolang het geld maar besteed wordt in het belang van het kind en hen wat vreugde en een glimlach bezorgt", aldus Ciska.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar: info@cvt-co.nl.

Ciska Vriesema, pand