Beeld van de watersnoodramp in 1953 aan de Tholenseweg in Halsteren. (Foto: Suus Nefs)
Beeld van de watersnoodramp in 1953 aan de Tholenseweg in Halsteren. (Foto: Suus Nefs) (Foto: archief Suus Nefs)

Herdenking watersnoodramp 1953 dit jaar vanuit huis

HALSTEREN - OUWERKERK - De jaarlijkse herdenking van de watersnoodramp is voor velen een belangrijk moment en mogen we ook dit jaar niet vergeten. Deze keer zal bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk de herdenking helaas niet zoals gebruikelijk plaatsvinden.

Door de geldende corona-maatregelen mogen we niet bij elkaar komen bij het Watersnoodmuseum en het samenkomen met elkaar bij de herdenking zal erg worden gemist. We willen daarom graag op maandag 1 februari met u de slachtoffers van de ramp van 1953 herdenken vanuit huis. Door middel van een livestream zenden we op onze website de aangepaste herdenking uit die om 10.00 uur begint. Uiteraard met beelden van het monument, gelegen naast het Watersnoodmuseum, en van de bloemenkransen. De kransen worden neergezet voorafgaand aan de herdenking en de burgemeester legt de afsluitende krans. Er zijn twee toespraken. De kinderburgemeester legt tevens symbolisch 1 van de (vele) witte rozen als gebaar voor alle mensen die zelf niet bij de herdenking aanwezig mogen zijn. Er wordt een taptoe geblazen door een trompettist (Arie Noordijk), gevolgd door 1 minuut stilte en tot slot een couplet van het Wilhelmus. Na afloop van de herdenking vindt er een symposium plaats van 11.00 tot 12.00 uur, welke u tevens online kunt volgen.
De herdenking start om 10.00 uur via de televisie op Omroep Zeeland. De livestreams van de herdenking en het symposium zijn op maandag 1 februari 2021 te zien via: www.watersnoodmuseum.nl/herdenking-2021. Het volledige programma volgt nog. We willen benadrukken dat het niet mogelijk is om de herdenking op locatie bij te wonen en eventueel publiek zal worden geweerd. We hopen deze dag samen met u stil te staan bij de nog altijd voelbare gevolgen van de watersnoodramp", aldus Siemco Louwerse, directeur Watersnoodmuseum.