Afbeelding
Foto:

"Samen het maximale doen"

WOENSDRECHT – WVV ’67 traint door. Niet dat de Woensdrechtse club zich niet aan de coronabeperkingen houdt, integendeel zelfs. Maar als je actief kunt zijn, en samen plezier kunt beleven, dan moet je dat doen. Daarvan is trainer Gerard Lazarom overtuigd.

Twee avonden per week trainen 8 selectiespelers van WVV ’67, verdeeld in tweetallen, trouw door. “Binnen de mogelijkheden moet je invulling geven aan wat er mogelijk is”, vindt Gerard Lazarom. “Er zijn allerlei oefenvormen mogelijk, die spelers in staat stellen hun basisconditie, hun balgevoel en hun snelheid te onderhouden. Je kunt wel in je eentje gaan hardlopen, maar zes kilometer joggen is iets anders dan voetballen.”

Lazaroms visie wordt duidelijk omarmd door zijn spelers, want de opkomst is groot. “De behoefte om elkaar te zien, met elkaar te praten en samen iets leuks te doen is heel groot”, vertelt Lazarom. “En dat is ook mogelijk. Wij slagen er met elkaar uitstekend in om de maatregelen na te leven en elkaar toch te zien. Bij wijze van nieuwjaarsbijeenkomst deden onze jongens een run-bike-run van 15 kilometer in tweetallen. Daar hebben we enorm veel plezier mee gehad.”

Of de competitie nog een vervolg krijgt weet Lazarom niet, maar hij en WVV ’67 staan overal voor open, ook voor een regionale competitie. “Toen de competitie werd stopgezet stonden wij er, met onze jonge selectie, goed voor. We kunnen elke wedstrijd winnen, en de motivatie was super. Dat is-ie nog steeds. Wij doen samen het maximale binnen de beperkte mogelijkheden die er zijn.”