Afbeelding

"Hopen weer los te kunnen”

OSSENDRECHT – De Ossendrechtse voetbalvlag hangt even halfstok. De selectie van ODIO traint niet, en heeft niets om naartoe te leven. Oefenmeester Peter van Oirschot vertrouwt op de conditie en de mentale kracht van zijn mannen.

“Toen het seizoen werd gestaakt waren we lekker bezig”, zegt Peter van Oirschot. “Over onze vorm was nog niet veel te zeggen, maar we leken zeker de goede kant op te gaan. Dan is het dubbel jammer dat een seizoen wordt gestaakt. De motivatie wordt in deze tijd snel minder. Er is niks om naartoe te leven, er lijkt geen toekomst te zijn. Het is een verloren seizoen.”

Zolang er niet getraind wordt vertrouwt Van Oirschot erop dat zijn mannen hun conditie op peil houden. “Toen we nog met vier spelers konden trainen vonden we onze weg wel, maar trainen in tweetallen schiet niet op, dan zijn de oefenvormen simpelweg te beperkt. Als trainer zou ik graag een bosloop of iets dergelijks organiseren, maar dat mag óók niet. De motivatie van voetballen is immers ook het teamgevoel. In onze appgroep houden we contact met elkaar, tot we weer het veld op mogen. We hopen allemaal dat iedereen tegen augustus is gevaccineerd, en dat we dan weer los kunnen.”