Afbeelding
Foto:

Selectiespelers jeugdtrainers

HOOGERHEIDE – Voor de selectie van Meto liggen de trainingen stil. Zolang dat duurt werken de spelers zelfstandig aan hun conditie en houden ze trainer Ronald Broos op de hoogte van hun vorderingen. Enkele spelers fungeren zelfs tijdelijk als jeugdtrainer!

Trainen in tweetallen, dat is niks voor de selectiespelers van Meto: “Onze spelers zien er niks in om te 'trainen om het trainen'. Ze missen het voetbal, en ze missen perspectief”, zegt trainer Ronald Broos. "Je ziet ook dat de motivatie afneemt. Maar we zitten niet bij de pakken neer: we blijven actief, en er is geen enkele speler die niet staat te trappelen om weer in actie te komen.” Niet alleen in appgroepen, maar ook in online quizzen en pokertoernooien blijven de spelers van Meto met elkaar in contact. “Veel jongens gaan in tweetallen lopen en houden me op de hoogte van hun activiteit”, vertelt Broos. “Bovendien zijn er tien selectiespelers die nu trainingen geven aan onze jeugdspelers. Dat zegt iets over de wil om te voetballen, en de jeugdspelers vinden het fantastisch.”

De selectie van Meto is jong en gretig, en maakte een redelijke seizoenstart. Broos is er van overtuigd dat zijn team die vorm kan terugvinden. "Maar dit seizoen beschouw ik als verloren”, zegt hij, "ik hoop dat de KNVB dat ook inziet, en dat we misschien met de clubs uit de Zuidwesthoek nog een onderlinge competitie kunnen spelen.”