Eindelijk groen licht voor Titurel

PUTTE - Titurel mag eindelijk bouwen. Na een traject van vijf jaar heeft de Putse zorginstelling nu eindelijk de felbegeerde bouwvergunning. De bouw van de felbegeerde nieuwe woonverblijven is meteen gestart, want de nood is hoog: Villa Bieduinen is dringend toe aan restauratie.

Vlak voor de bouwvergunning definitief werd verwierf de Stichting Titurel het eigendom van de Villa Bieduinen, een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een provinciale subsidie, die de restauratie van de villa mogelijk moet maken. Inmiddels is het grondwerk in volle gang, en zijn er altijd wel enkele bewoners die het werk gadeslaan. Daarna verrijzen er op landgoed Bieduinen twee nieuwe woongebouwen, en wordt het huidige kantoorgebouwtje verplaatst en omgebouwd tot dierenverblijf. De nieuwe woongeboden zorgen dat er op Titurel ruimte ontstaat voor enkele nieuwe bewoners. Zodra de bewoners kunnen verhuizen naar hun nieuwe woongebouwen wordt de monumentale villa volledig gerestaureerd, zodat die het stralende middelpunt vormt van een prachtige, door de beroemde tuinarchitect Benoit Fondu ontworpen, parktuin.


Links op de foto in de advertentie hiernaast van Bergh Bouwgroep het daadwerkelijke ontwerp van een van de twee woonzorggebouwen voor Titurel.