Ron van Hoof verveelt zich niet.
Ron van Hoof verveelt zich niet.

Ron van Hoof in Coronatijd

ZUIDWESTHOEK - Wat doe je als je niet kunt optreden vanwege corona? Ron van Hoof, bij velen bekend als de “bekende Putse zanger die al bijna 47 jaar haast ieder weekend op het podium staat".


Ron lost het op zijn manier wel op, hij heeft diverse keren opgetreden bij zorginstellingen buiten, en een aantal terrasoptredens wist hij nog net mee te pakken voor de horeca definitief op slot moest.

Hij bracht zelfs drie singles uit in het coronajaar. De eerste was een lied waarin hij zijn gevoelens wegzingt na een optreden samen met zijn maat Jaap Meinster in vier verzorgingshuizen op 22 maart. Dit maakte zoveel indruk dat hij in één adem dit lied schreef. Het lied was getiteld “Samen in de strijd”. Ron was overigens een van de eersten in Nederland die een buitenoptreden verzorgde bij zorgcentra tijdens corona.

Zijn tweede single was een vrolijk zomernummer “Zin in de zomer” en zijn derde was een kerstsingle samen met het Huijbergse kinderkoor “het Krekelkoor”. Deze single kreeg de titel “Als het kerstfeest is”. Op Facebook ging hij diverse keren live, en als klap op de vuurpijl maakte Ron van Hoof een kerstshow met een aantal regionale collega artiesten.

Hij gaat zeker niet zeuren over het feit dat hij niet kan optreden. "Er zijn andere manieren om je hobby uit te oefenen, en je te laten zien en horen bij je fans. Dat ben je bijna verplicht tegenover je fans, die ook steeds naar jou kwamen kijken tijdens jouw optredens. Daar komt bij dat het geen broodwinning is voor mij maar een 'uit de hand gelopen hobby'."


Oude foto's

Ron is geen “stilzitter”, dat blijkt wel als je op Facebook een hele reeks foto’s van zijn geboorteplaats Putte langs ziet komen. Heel internet struint hij af voor oude foto’s en verhalen van Putte, over de Putse kermis, de oorlog, de Grens, winkels, de scholen enz. Maar ook over de muziek in Putte door de jaren heen. Foto’s van ACSETA en andere muziekgroepen uit Putte. "Het is ontzettend leuk", zegt Ron, "als je de reacties van de mensen leest op de foto’s, en de verhalen en discussies die erop volgen over wie het was op de foto’s, welke winkels en cafés er vroeger waren et cetera. Het is de reactie op mijn foto’s die ik zo leuk vind, het is eigenlijk net als op een podium staan, als mensen genieten van jouw optreden geeft je dat ook een kick."

Hij denkt er over om misschien een boekwerk te gaan maken over Putte, vanaf het oprichten in 1247 door Hendrik van Attenhoven tot het heden.
Hebt u nog bijzondere foto's, verhalen, teksten of anekdotes? Dan zijn ze welkom bij Ron van Hoof: (+31) 164 604 772.