Hoog aantal WW-uitkeringen

GEMEENTE WOENSDRECHT - REGIO - Volgens het UWV is het aantal WW-uitkeringen in de provincie Noord Brabant dit jaar met 16% gestegen. Dat is iets minder dan de stijging op landelijk niveau, die 21% bedroeg. In de gemeente Bergen op Zoom bleef de stijging in het aantal WW-uitkeringen beperkt tot 16%, maar Woensdrecht steeg fors, daar nam het aantal WW-uitkeringen met maar liefst 39% toe.

In het aantal WW-uitkeringen dat het UWV over 2020 uitkeerde is de invloed van het coronavirus duidelijk zichtbaar. In de drie Brabantse Wal-gemeenten nam het aantal nieuwe WW-uitkeringen in april dan ook sterk toe. De stijging in Bergen op Zoom was vergelijkbaar met die in de rest van Nederland, in Woensdrecht lag de piek iets hoger.
Over het hele jaar genomen steeg het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Woensdrecht fors: in november 2019 waren er 232 mensen met een WW-uitkering, en een jaar later was dat aantal gestegen naar 322, een stijging van 39%.

Wethouder Lars van der Beek reageert op de vraag over de toename van de WW-uitkeringen in Woensdrecht. "Uit de gegevens die bij ons bekend zijn, heeft vooral de sluiting van Polytec in Putte bijgedragen aan het aantal mensen dat een WW-uitkering heeft aangevraagd."

De wethouder sluit zeker niet uit dat de coronacrisis ook Fokker Services raakt - net als andere bedrijven in de gemeente - maar dat is niet direct te herleiden naar deze stijging. "Overigens geldt dit niet voor Fokker Elmo. Daar vragen ze juist personeel."