Diana Rens krijgt uit handen van Karla la Gasse het eerste receptenboekje aangeboden.
Diana Rens krijgt uit handen van Karla la Gasse het eerste receptenboekje aangeboden. Foto: Bep Tielemans

Eerste receptenboekje voor Diana

HALSTEREN - Café-Zaal Tivoli heeft het moeilijk. Het water staat de uitbaters Diana en René Rens dan ook aan de lippen. Daarom werd in november door Karla la Gasse het plan opgevat om een receptenboekje te maken en uit te geven. Toen was Diana nog heel actief bezig samen met Joke Geelhoed van de linedancevereniging om Tivoli’s Kadoshop te runnen.

Karla had een eurekamomentje en ze zag het als een medehulpactie om Tivoli te redden. Ze nam contact op met Ton Tielemans van Minerve Pers, want die zou wel weten hoe dat aangepakt moet worden. Ook hij was enthousiast en hij bleek goede adviezen te kunnen geven, daarnaast beschikt hij over de juiste contacten.

Een plan werd opgevat en al heel snel uitgewerkt, want inmiddels was de hulp ingeroepen van twee vriendinnen, Petra Brandes en Ellen Vis. Sponsors werden gezocht en heel snel gevonden. Velen bleken René en Diana een warm hart toe te dragen. Het receptenboek werd razendsnel gevuld met heerlijke recepten en bijpassende foto’s. "Toen René en Diana op de hoogte werden gebracht van onze plannen, was dat wel een emotioneel moment. Ze waren blij verrast, maar ze reageerden zeker ook verbaasd", vertelt Karla.

In Halsteren speelt een groot deel van het verenigingsleven zich af in de cafés, maar helaas blijft daar heel weinig van over. En zeker een café dat ook een mooie zaal heeft, kunnen we niet missen. Er wordt wekelijks gerepeteerd door bijvoorbeeld de plaatselijke drumband en harmonie, maar ook door dweilbandjes en gelegenheidsbands. Daarnaast worden er vele hobby’s beoefend en vergeet ook de bingo niet. Natuurlijk staat de gezelligheid voorop, want zonder een lekker drankje en hapje is het niet compleet. Diana en René hebben samen een heel gezellige plek, waar gastvrijheid voorop staat. Iedereen is er welkom.

Uit de wekelijkse recepten in De Halsterse Krant is een selectie gemaakt. Diana heeft er toch al ruim 280 bedacht, dus bleek het nog niet zo eenvoudig om er 70 uit te kiezen. Rob van Gils van SITNO, de grafisch vormgever, maakte al direct een veelbelovende opzet en iedereen was laaiend enthousiast. Tja, en zo is na enkele correcties over en weer, de 1e druk gerealiseerd. Je weet tenslotte nooit vooraf hoe succesvol het zal gaan worden. De productie werd volledig bekostigd uit de sponsoring en donaties van bedrijven, verenigingen en mensen uit de directe omgeving. De gehele opbrengst is voor René en Diana. Lees verder op pagina 5.


Woensdag 27 januari is dan ook de officiële lancering van het receptenboek: de lekkerste recepten van Diana Rens. Wat eten we vandaag? Het geheel is voorzien van mooie foto’s die door de amateurkoks gemaakt zijn. De hulptroepen bleken ook van vele markten thuis, koken en fotograferen het maakte hen niet uit. Het was vreselijk leuk om te doen en zeker als je weet waar je het voor doet. Vele boekjes zijn al besteld door de leden van diverse verenigingen en clubs die bij Tivoli hun vaste stek hebben. Die zijn vooraf al benaderd door de dames.

Het boekje is gevuld met smakelijke recepten, die eenvoudig zijn klaar te maken. Voor zowel ervaren koks, als voor starters. U kunt het receptenboek online bestellen per e-mail bij Diana Rens: ajloonen@gmail.com en telefonisch 06-41792048. Na de lockdown is het receptenboek ook te koop in de Primera Halsteren. Het boekje kost € 12,50 en er is een beperkte oplage. Bij voorbaat iedereen heel erg bedankt namens René en Diana Rens.