Mediator en Remedial teacher Mirjan Somsen werkt samen met kinderen en volwassenen die vastlopen in hun ontwikkeling.
Mediator en Remedial teacher Mirjan Somsen werkt samen met kinderen en volwassenen die vastlopen in hun ontwikkeling. Foto: Dennis van Loenhout

Samen verder komen

HALSTEREN – SOM 111 is een praktijk voor iedereen. Mediator en Remedial teacher Mirjan Somsen werkt samen met kinderen en volwassenen die vastlopen in hun ontwikkeling en een helpende hand nodig hebben. Samen kom je namelijk verder.

Afgelopen augustus verhuisden Mirjan Somsen en haar gezin van Hillegom naar Halsteren. Nu de nieuwe woning is ingericht en de kinderen hun draai hebben gevonden gaat Mirjan aan de slag met haar praktijk SOM 111. “Ik heb zin om weer te beginnen”, zegt ze, “wie me nodig heeft is van harte welkom!” In haar praktijk helpt Mirjan kinderen en volwassenen die problemen hebben met lezen, spelling of rekenen, maar ook kinderen die kampen met angsten, of een probleem hebben met hun werkhouding of aanpakgedrag. Geen uitdaging is haar te groot of te klein.


Praktijk

Ze heeft niet alleen jarenlange ervaring in het onderwijs, Mirjan is ook moeder van een dochter met het Down-syndroom. De wens om haar dochter dingen te kunnen leren maakte dat ze zich verdiepte in Mediërend Leren®. Haar kennis hielp niet alleen haar eigen dochter verder, maar ook de kinderen van talloze ouders die haar wisten te vinden. Het was haar doel niet, maar zo werd een eigen praktijk geboren. Ze legt uit: “Mediërend Leren® wil zeggen dat ik als tussenpersoon
– mediator – fungeer tussen de leerling en zijn of haar taak. Ik richt me op de cognitieve functies en stimuleer daarbij de denkprocessen die de leerling kunnen helpen. Als het ware zoeken we samen, ook met de ouders, de oplossingen, en als dat lukt dan zie je de mooiste dingen gebeuren. Kinderen die ontspannen, vrolijk worden en vertrouwen krijgen omdat ze zélf hun blokkade hebben overwonnen en ouders die zich verbazen over de positieve verandering van hun kind, en de verborgen kanten die ze van hun kind hebben leren kennen.”

Mirjan levert maatwerk. Dat houdt in dat ze elke situatie individueel beoordeelt, en dat ze in overleg bij elke situatie een passend tarief bepaalt. Ze legt uit: "We doen het samen, dus als we wat doen, dan moeten we daar ook samen achter staan. Overigens vallen mijn diensten voor kinderen met een diagnose gewoon onder het PGB. In mijn praktijkruimte is afstand houden geen probleem, maar ik werk ook digitaal. Ik ben er klaar voor. Ik hoop dat ik in Halsteren veel kinderen mag gaan helpen!”


Meer informatie op www.som111.nl


Mirjan Somsen is bereikbaar via:

E-mail: info@som111.nl

Telefoon: 06-53628328.