Ankie Withagen
Ankie Withagen Foto: Pascal Brugman

Meer groen met Stichting Working

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Veel inwoners van Bergen op Zoom hebben al kennis gemaakt met Ankie Withagen, zij zet zich sinds enkele jaren in voor sociale, maatschappelijke en groene doelen.


Wij vroegen haar dan ook wat Stichting is Working is en wat ze hiermee gaat doen. Ankie legt uit: "Wil jij graag meer bomen in jouw tuin, straat, wijk of andere locatie in de gemeente Bergen op Zoom? Of het nu gaat om een mini bosje, voedselbos, één boom, een rij met bomen in de straat, een bos, Keltische boomkalenders, fruitbomen et cetera? Laat je fantasie vrij en laat het onze stichting weten! Wellicht is dit een welkome afleiding in deze tijd, een activiteit die ook nog eens nuttig en nodig is."


Online

Om onder andere de boomplantplannen tot uiting te kunnen brengen, is er een non-profitstichting opgericht die de financiële stromen op een veilige en gewaarborgde manier kan opvangen. Denk aan fondsengeld. Stichting Working zet zich in voor sociale, maatschappelijke en groene doelen en is online te vinden op: www.facebook.com/StichtingisWorking."


Samenwerking

Ankie Withagen vervolgt: "Wij verzamelen alle ideeën en bekijken met jou, de grondeigenaar en andere belanghebbenden wat er allemaal mogelijk is. Middels onze Right to Challenge om meer bomen bij te planten en om onder andere iets te doen aan de 42 procent boomsoortensterfte in Europa én om de biodiversiteit te vergroten, werken we ook met de gemeente samen om meer bomen geplant te krijgen. Zodra alles rond is, zoeken wij middels onze non-profit stichting fondsengeld, bomen en alle andere benodigdheden. Daarna gaan wij gezamenlijk de bomen aanplanten."


Ideeën

Dus, even in het kort: als je zin hebt om mee te doen: 1. Bedenk eens waar jij bomen bij zou willen hebben. 2. Geef je idee/ideeën op middels het formulier. 3. Stuur je ideeën op naar bomenplantenboz@outlook.com 4. En deel deze bomenplantkans met andere geïnteresseerden. "Na stap 3 zullen wij contact met je opnemen om de vervolgstappen te ondernemen. Heel veel plezier en hopelijk spreken wij elkaar spoedig om meer bomen bij te planten", aldus besluit Ankie Withagen.