Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

“Geen training, wel fun”

BERGEN OP ZOOM – VV Vrederust heeft zijn trainingen stilgelegd. Maar dat betekent niet dat aspirant-oefenmeester Stefan van den Boom de teamgeest uit het oog verliest. Hij heeft meer dan genoeg leuke en ludieke ideeën om die in stand te kunnen houden: “in onze klasse staat plezier en fun immers altijd voorop.”

Wie op voetbal gaat wil wedstrijden spelen. Stefan van den Boom weet het, en zoals zijn spelers mist hij de wedstrijden die zijn voetbalhart sneller doen kloppen.

“We hebben lang doorgetraind, maar nu we nog maar maximaal met tweetallen mogen trainen zit gericht tactisch of technisch trainen er niet in. En dat missen we. Iedereen gaat op voetbal om wedstrijden te spelen. Bovendien zaten we in een stijgende lijn toen de lockdown kwam. De wil is er, en de motivatie ook.”
Van den Boom noemt zijn selectie een “hecht vriendenteam”. “Ook buiten de wedstrijden gaan de jongens veel met elkaar om. Nu gaan ze hardlopen en werken ze aan hun conditie”, zegt Van den Boom.

“We gaan de komende tijd samen nog meer leuke dingen doen. Denk aan bootcampjes, footgolf en droppings. Allemaal in groepjes van twee, en allemaal volgens de regels. Dat kan gelukkig nog wél.”