Afbeelding
Foto:

"Redelijk in deze rare tijd”

HALSTEREN – Redelijk, zo gaat het bij de selectie van VVC ’68 in deze rare tijd. Met wat behelpen en improviseren biedt trainer Marco Ernest zijn spelers een beetje “voetbalgevoel” en een beetje competitie. “Maar”, zegt hij, “dat we niet kunnen voetballen is een ramp. Voor alle clubs.”

Half januari is de selectie van VVC ’68 weer gestart met trainen. In groepjes van twee, op ruime afstand van elkaar. Oefenmeester Marco Ernest ontwikkelde verschillende oefeningen, met een competitief element. “Echt voetballen is het niet”, zegt hij, “maar we zijn blij dat we elkaar even zien. Dat blijkt uit de opkomst, want die is altijd erg goed. Daarvoor ben ik de groep wel een compliment schuldig!”
“Je wil je spelers perspectief kunnen bieden en dat kan nu niet”, zegt Ernest. “De hoop dat we de competitie nog kunnen uitspelen wordt langzaam kleiner. Hopelijk kunnen we in april, mei of juni aan de slag en nog een wedstrijd of twaalf spelen. Het zal niet meevallen om de competitiemodus terug te vinden, maar de groep weet wat we willen zien. Iedereen wil nog winnen, dus we gaan er gewoon van uit dat ons enthousiasme zich uitbetaalt als we weer wedstrijden kunnen spelen!”