Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

"Aantrekkelijk trainen”

BERGEN OP ZOOM – Namens Dosko weigert trainer Mart van Bree bij de pakken neer te gaan zitten. Met zijn selectie traint hij door, binnen alle beperkende regels. Dosko 1 bevindt zich tussen hoop en realisme.

De hoop is dat er binnenkort weer gevoetbald kan worden, maar het realisme dwingt Mart van Bree tot de gedachte dat dat voorlopig niet gebeurt: “Geen wedstrijden, geen publiek, geen kantine. De situatie is momenteel maar droevig. Van dit seizoen verwacht ik niet veel meer. De huidige situatie maakt het moeilijk, en voor een competitie van start kan moet je je enkele weken kunnen voorbereiden, anders raken veel spelers geblesseerd. Ik denk dat het dus beter is om dit seizoen niet meer te spelen, al willen we dat allemaal. Onze selectie was aardig op gang, en pakte vlak voor de lockdown nog een periode. Dat magische gevoel van punten pakken missen we enorm.”


Afwisselend

Ondanks dat traint Dosko door. “Daar steken we veel tijd en energie in”, zegt Van Bree. “Het moet voor die jongens aantrekkelijk zijn om te komen trainen. Dus bedenken we allerlei afwisselende oefenvormen, die dynamisch zijn en waarin we werken aan afronding, aanvalspatronen en schieten op doel. De groep vráágt er ook om, ze wíllen komen trainen. Niet voor de competitie, maar om elkaar te zien en even de zinnen te verzetten", aldus de trainer van Dosko.