Kant in Wilhelmietenmuseum

HUIJBERGEN - Het Wilhelmietenmuseum in Huijbergen hoopt de deuren in de loop van februari weer te openen. Omdat er dit jaar begonnen zou worden met een tussententoonstelling, “Pareltjes in Mechelse kant”, en vervolgens vanaf april t/m september de tentoonstelling “Goddelijk mooi”, is er het volgende besloten.

De tentoonstelling “Goddelijk mooi” met bijbehorende Fototentoonstelling, waarbij iedereen kon inschrijven, wordt nu verplaatst naar 2022. Aanmelden voor de fototentoonstelling kan nu een heel jaar door. Voor informatie zie website: www.wilhelmietenmuseum.nl .

De tentoonstelling “Pareltjes in Mechelse kant”, loopt zodra het museum weer open gaat, door t/m september dit jaar. Het Wilhelmietenmuseum is ingericht met Mechelse kant, gemaakt door cursisten van verschillende kantscholen. Hieraan is toegevoegd kant uit de 18e en 19e eeuw uit privé collecties. Nooit eerder werden de Mechelse kanten van verschillende kantscholen samengevoegd tot één tentoonstelling. Tevens is het gelijknamige boek, pareltjes in Mechelse kant te koop in het museum of te bestellen via info@m-muller.nl In één van de zalen van het museum is er een kantlijn te zien, een verkoop van oude kantboeken en kantmaterialen zoals garens, antieke prikkingen, klosjes, kantkussens en nog veel meer. De opbrengst van deze verkoop is voor het Wilhelmietenmuseum. Zodra het museum weer open gaat, is het ook te bezoeken op afspraak.