Sandra Masseurs van Mijn Ideaal Haarwerken.
Sandra Masseurs van Mijn Ideaal Haarwerken. Foto: Pascal Brugman

Mijn Ideaal Haarwerken voor uw nieuwe haar

OSSENDRECHT - REGIO - Sandra Masseurs begon ondanks de coronatijd toch een nieuw bedrijf aan de Zuidstraat 5 in Ossendrecht. Na een opleiding tot kapster en werken bij diverse bedrijven, waaronder administratief medewerkster in het bedrijf van haar man, wilde ze toch liever werken met haar handen. In haar net geopende bedrijf waar ze ook een opleiding voor afrondde, wordt ze nu blij van het knopen van een pruik, ondanks dat het haar per haar wordt omgeknoopt. Het is vooral rustgevend werk.

Door ziekte of haaruitval willen mensen natuurlijk gewoon een bos haar hebben dat er ook mooi uitziet, in plaats van een soort muts. Mijn ideaal Haarwerken zorgt voor een goed passend haarwerk van natuurlijk haar en dit wordt ambachtelijk met de hand vastgeknoopt.

Sandra vertelt: "Ik ben aangesloten bij de SEMH, een onafhankelijke stichting en de kwaliteitserkenning voor zorgleveranciers van medische hulpmiddelen. Er moet voldaan worden aan veel eisen waaronder privacy voor de klant. Daarom heb ik ervoor gekozen om me hier naast het bedrijf van mijn man te vestigen. Het ligt op het industrieterrein in plaats van in een drukke winkelstraat, zodat mensen ook echt privacy krijgen. Niets is erger dan tijdens een chemokuur via een andere ingang naar binnen te moeten en in een hokje gestopt te worden, in bijvoorbeeld een kapsalon. Hier werken we alleen op afspraak, zodat ik 1 op 1 met de klant kan zitten en niet gestoord wordt. Nu met corona doen we de intakegesprekken online, maar normaal gewoon in onze ruimte waar de klant zijn of haar wensen kan vertellen voor het haar. Dit is geheel vrijblijvend. Als de klant akkoord gaat dan zorg ik voor een mooi eindproduct waarbij de klant met een prachtige bos haar de deur uitgaat. Naast het maken van een haarstuk verzorg ik ook het onderhoud en reparatie hiervan, in tegenstelling tot andere bedrijven die vaak het haarstuk moeten opsturen en daardoor een lange tijd nodig hebben. Ik kan het soms al binnen een dag aan de klant teruggeven. Dit is een soort 'snel service' aan de klant. Die wil tenslotte genieten van het haar en niet ongeveer een maand met een volledig of gedeeltelijk kaal hoofd rondlopen."

Helaas wordt niet bij iedereen het haarstuk gedeeltelijk vergoed, maar het is het wel waard. Je kan ermee sporten, werken en zwemmen het blijft gewoon op z'n plek zitten. Als het een goed haarwerk is zie je geen verschil met natuurlijk haar.

Hoe kom je aan het haar? Sandra vervolgt: "Mensen kunnen hun eigen haar aan ons doneren en zo een ander blij maken met een mooi haarstuk. Dit haar wordt gewassen en het te korte haar wordt eruit gehaald om het te kunnen knopen in een haarstuk. Helaas hebben we niet alle haarsoorten dus soms wordt er toch voor synthetisch haar gekozen. Bijvoorbeeld grijs haar wordt niet veel gedoneerd. We vertellen de klanten wel wat voor haar er is gebruikt in het haarstuk. Dus als mensen iets willen doneren kunnen ze altijd contact opnemen met ons. In deze tijd zijn ook de kappers gesloten dus is het een mooie gelegenheid om het haar te laten groeien en later te doneren."

Voor meer informatie kunt u terecht op facebook en op www.mijnideaal.nl maar www.mijnideaalhaarwerken.nl is in de maak.