Maarten Stalpers
Maarten Stalpers Foto: Koolen Photography

Maarten Stalpers brengt cd met Franse chansons uit

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Maarten Stalpers (1959) zanger, klarinettist/saxofonist en auteur van boeken voor het muziekonderwijs, bracht deze maand de cd L’amour de la chanson uit. Hierop zingt en speelt Stalpers onder andere nummers van Becaud, Aznavour, Clerc, Fugain en Trenet.

Vanaf 9 maart start Maarten Stalpers met twee solo theatervoorstellingen met als titel “Gilbert Becaud ontmoet…..” in theater de Kring in Roosendaal.

Zingen is al jaren een passie van Maarten. Vanaf 2018 pakte hij dit serieuzer op, wat resulteerde in veel positieve reacties na zijn optredens.

Tijdens zijn zanglessen kwam hij in aanraking met het Franse chanson. Dit smaakte naar meer, waardoor al snel een groot deel van zijn diverse repertoire uit Franse chansons bestond. Uiteindelijk werd Maarten gevraagd er een mooi cd-project van te maken. Dit idee sprak hem wel aan, op voorwaarde dat er zowel jazzy stukken, pop, ballads en vrolijk werk op mocht staan.

Het verzorgen van optredens met Franstalige nummers is een behoorlijke en vooral late carrière switch voor iemand die (cum laude) is afgestudeerd op klarinet en saxofoon.

“Ik speel nog steeds veel klarinet/saxofoon en dwarsfluit hoor, ook tijdens de nummers in de voorstelling”, zegt Stalpers.

De Cd is mogelijk gemaakt door: piano, toetsen en arrangementen: Peter Baartmans; totale opname: Jack van der Burgt; opname saxen/klarinet/fluit: Iman Daane; mastering: Accent audio; productie: Maarten Stalpers; Koolen Photography.


Info: Cd L’amour de la Chanson:
fransechansonslive.com

Cd Bestellen? Mail naar:
maartenstalpers@home.nl