Afbeelding
Foto:

“Nu zie je hoe groot het wordt!”

HOOGERHEIDE – Aan de Postweg wordt keihard gewerkt aan het nieuwe pand van Loodgieters- en Installatiebedrijf Nuijten. De eerste – grote – stappen zijn gezet. “Nu zie je hoe groot het wordt!” zegt eigenaar Cristian Nuijten.
De staalconstructie van het pand is in de eerste week van 2021 razendsnel en vakkundig opgetrokken door Hendrickx Constructie uit Ossendrecht. Dat gebeurde terwijl er ondertussen 2 bronnen van elk maar liefst 130 meter diep werden geboord. “Die dienen als warmtebron voor de warmtepompen”, legt Cristian Nuijten uit. Hij zegt dat het “kriebelt”, nu het nieuwe pand langzaam vorm krijgt. “Ondertussen ben ik bezig met de inkoop van zaken voor de afwerking van het pand, dus terwijl ik kan zien hoe de buitenkant van het pand eruit gaat zien krijg ik ook een steeds beter idee van het interieur. Dat zijn mooie ontwikkelingen!”

Deze week worden de gevels van het pand dichtgemaakt. Als de dakplaten zijn gelegd gaat Nuijten zelf aan de slag met de dakisolatie en de EPDM-dakbedekking. "Dat is onze expertise”, zegt Cristian, "bovendien moet de vloerverwarming dan worden aangelegd. Daar is ongeveer zes kilometer slang voor nodig. Er is veel werk, maar we zetten grote stappen!”

Afbeelding