Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Eethuis de Brabantse Wal

LEPELSTRAAT - Met Eethuis de Brabantse Wal aan de Steenbergseweg in Lepelstraat gaan Leon en Heidy de Jaeger een nieuwe uitdaging aan. Als ervaren horecamensen heeft dit enthousiaste echtpaar cafetaria het Smulhoekje overgenomen en gaan ze de zaak veranderen in een sfeervol eethuis. Rond Pasen hopen Heidy (47) en Leon (52) de Jaeger binnen en buiten alles op orde te hebben.

De zaak draait nu al door als cafetaria, zoals de vorige eigenaar Koos van Meer dat jarenlang deed, maar op bestelling kunnen reeds diverse schotels en broodjes afgehaald worden. Op het menu prijkt een gevarieerd aanbod smakelijke gerechten, warm en koud. Als restaurant-kok van professie heeft Leon de Jaeger kwaliteit hoog in het vaandel staan. "Koken is mijn lust en leven en ik wil het liefst alles zelf bereiden met verse ingrediënten. We kijken nu al uit naar het komende aspergeseizoen en het werken met verse streekproducten. Dat vind ik heel belangrijk en in dit opzicht gaan we hier op de Brabantse Wal een interessante tijd tegemoet", zegt Leon, die zichtbaar liefde voor het vak uitstraalt.

Heidy vult aan: "Wij hebben afgelopen jaren met succes een restaurant gehad in Duitsland. Nu gaan we dicht bij de kinderen en onze ouders deze nieuwe uitdaging aan. Leons roots liggen in Bergen op Zoom en ik ben afkomstig uit Rucphen. Na mijn stage bij Kir Royal in Schijf heb ik gewerkt bij Skidôme en ben tien jaar manager geweest bij McDonalds. In het toeristische Trittenheim aan de Moezel hebben we het naar onze zin gehad. Van april tot eind oktober was het daar volle bak. In de wintermaanden gingen we hier in Nederland op familiebezoek. Zo liepen we tegen de overname van het Smulhoekje aan. Eerst dachten we 'wat moeten we met een cafetaria?' maar al snel kwamen we op het idee uit te breiden tot eethuis. We beginnen met de keuken, vervolgens het zitgedeelte binnen en gaan daarna het buitenterrein aantrekkelijk maken. Na de lockdown hopen we meer open te gaan, we verwachten na carnaval", aldus Heidy de Jaeger.

Leon en Heidy benadrukken dat iedereen welkom is bij Eethuis de Brabantse Wal en ze hopen dat veel mensen in de omgeving hun eethuis aan Steenbergseweg 70 gaan ontdekken.

Bestellen kan via telefoon: 0164-687707 of e-mail: info@eethuisdebrabantsewal.nl.


www.eethuisdebrabantsewal.nl


Leon en Heidy de Jaeger gaan het Smulhoekje in Lepelstraat veranderen in Eethuis de Brabantse Wal.