Postbode voor eenzame ouderen
Postbode voor eenzame ouderen Foto:

Postbode voor eenzamen!

In April 2020 had Monique van Heijst een idee namelijk kaarten verzamelen en bezorgen bij eenzame ouderen in het dorp.

We vroegen haar dan ook hoe ze dit zogenaamde “project postbode” begon:

Monique: In april 2020 toen de corona begon kwam ik er achter dat er veel mensen (ouderen alleenstaande) niet meer zo 1 2 3 hun huis uit konden en/ of geen bezoek zagen, tenzij t de boodschappenbezorging was. Ik ken veel mensen uit ons dorp die als hobby kaarten maken hebben. Ik deed een oproep in de facebookgroep: "ge zijt van Huijbergen als " om kaarten en kreeg veel ondersteuning van deze groep. En ik had volgens mij wel een lijst van alleenstaande ouderen in ons dorp. Er staat een bak naast mijn voordeur waar kaartenmaker en andere mensen kaarten in kunnen doen. En zo gauw ik er voldoende heb, bezorg ik de kaarten bij deze mensen.

In de zomer ben ik even gestopt, maar toen in t najaar " de wereld " weer dicht ging voor vele ouderen ben ik weer begonnen. Het levert erg veel voldoening en dankbaarheid op. Ik kreeg zelfs een speldje van een witte vredesduif van iemand die dankbaar was voor de bijdrage die ik leverde aan t verminderen van de eenzaamheid.

Begin december kreeg ik via de broeders van Huijbergen de vraag om voor deze mensen een kleinigheidje te kopen en bij de bezorging toe te voegen. Dat heb ik gedaan. Nu we wachten tot ieder weer wat meer naar buiten kan en andere mensen kan en mag ontmoeten ga tot die tijd ga ik er nog even mee door.

Ook de basisschool levert regelmatig hun bijdrage. Er zijn ouderen die alle kaarten bewaren. Soms staat er een tekst in, soms een kleine groet. Het mes snijdt aan 2 kanten, Kaartenmaker heeft tijd en voldoening en de ontvanger heeft vreugde. Ik Hoop alleen dat ik geen mensen vergeet. Af en toe komt er een adres bij, het zijn er nu 75. Ik mis misschien nog mensen maar ik doe ook mijn best.

De ouderen bedanken mij ook door te zwaaien of zolang in het telefoonboek te kijken om mij te kunnen bellen en te bedanken.

Wie eventueel kaarten wil brengen of op wil sturen mag dit doen naar: Henri Dunantstraat 4, 4635 CA Huijbergen. Natuurlijk zou het mooi zijn als er dan in de kaarten bijvoorbeeld een opbeurende tekst alvast geschreven is zodat Monique ze snel kan bezorgen

Postbode voor eenzame ouderen