Afbeelding
Foto:

Terugblik op 2020

Lintje voor Hans van Hoek

HOOGERHEIDE – Lid van verdienste, erelid en erevoorzitter van RKVV METO was hij al. De KNVB eerde hem al eens met een gouden speld. In januari 2020 mocht Hans van Hoek ook op koninklijke waardering rekenen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het naar diens vader vernoemde sportpark ontving de voormalig preses zijn onderscheiding en mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau weten!


WVV’67 klopt METO

HOOGERHEIDE – De Vierde Klasse B had METO-WVV’6 7 als ouverture voor kalenderjaar 2020 in petto. Op zaterdag 24 januari fungeerde een in mist gehuld Jac van Hoek Sportpark in Hoogerheide als decor voor het tiende hoofdstuk in de Gentlemen Derby. Van de onderlinge Woensdrechtse twisten vormt de confrontatie van de Tricolores en The Greenblack Army qua bloedlijnen de meest beladen uitvoering. Winst op de naaste buurman of broer heeft net dat beetje meer: 0-1.

Damian Elenbaas de ongekroonde koning

OSSENDRECHT - De doelpuntenproductie van ODIO-aanvaller Damian Elenbaas baarde opzien en een mogelijke Gouden schoenenhulde lag in het verschiet. Edoch, Corona eiste haar tol en kroonde hem tot de eerste ongekroonde topschutter van het jaar. Bij de corona-stop in maart prijkten er uiteindelijk dertien treffers achter diens naam. Het betekende een leidende positie in het topscorersklassement. Ook Gijs Verresen (METO) liet op dat moment hetzelfde aantal noteren doch had daar iets meer speelminuten voor nodig.

Jeugd weer aan de bal

OSSENDRECHT - Vanaf 29 april was het voor jeugd voorzichtig weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten. Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Kinderen tot en met 12 jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de anderhalve meter afstand hoeven aan te houden. Derhalve duim omhoog bij ODIO -o12.

1.5 meter nieuwe leidraad

OSSENDRECHT – In mei werd duidelijk dat men bij een voorzichtige herstart voor de jeugd amechtig probeerde de opgelegde corona-voorschriften na te leven. Om torenhoge boetes te voorkomen trok men aan- en aflooproutes, plakte men om de anderhalve meter stickers. Kantines beschikken ineens over grote aantallen zitplaatsen en partytenten. Toezichthouders, zoals bij ODIO Michel Michielsen, kweten zich als ‘clubmariniers’ van hun taak.

















Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding