Gemeenteambtenaren overhandigen de cheque voor de voedselbank.
Gemeenteambtenaren overhandigen de cheque voor de voedselbank. Foto: Pascal Brugman

Cheque voor voedselbank

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 23 december overhandigde de personeelsvereniging van de gemeente Bergen op Zoom een cheque ter waarde van 2150 euro aan Corry Damen, voorzitster van de voedselbank gelegen aan de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom.

Peter van der Graaf en zijn collega’s wilden graag een actie op touw zetten uit naam van zichzelf. Zij zochten hiervoor contact met de personeelsvereniging van de gemeente Bergen op Zoom en die vond het een goed plan. Zo werd er binnen een week een rekeningnummer geopend waarop de ambtenaren door middel van een tikkie hun bijdrage konden leveren voor de Voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom. De actie startte op 11 december en eindigde 22 december.


Betrokken

Peter van der Graaf vertelt: "Hiermee willen wij graag aantonen dat wij betrokken zijn bij de inwoners, ook bij de inwoners van onze gemeente die hier bij de voedselbank komen. Zo willen wij dus ons steentje bijdragen aan de voedselbank."


Positief

Corry Damen vertelt: "Ik vind het altijd zo goed als mensen zelf een actie bedenken en zo ons zo een bedrag schenken. Op deze manier komt het vanuit een goed hart. Zo straalt de gemeente Bergen op Zoom ook een positieve kracht uit. De gemeente verkeert momenteel namelijk in zwaar weer. In plaats van de kop in het zand te steken komen ze toch mooi met een actie vanuit zichzelf voor het goede doel!"