Afbeelding

Pelgrimsverhaal over Olavspad in Noorwegen

PUTTE - REGIO - Na het spannende pelgrimsdagboek ‘De hemel onder onze voeten’ over de wandeltocht van Canterbury naar Rome, heeft Arie Haasnoot een volgende pelgrimstocht van hem en zijn partner Johanna Jacobs beschreven in ‘De koninklijke weg’.

Noorwegen was voor Johanna en Arie nog onbekend terrein: "De geheimen van dit mysterieuze land onthullen en tegelijk op het Olavspad één van de grote pelgrimsroutes uit de middeleeuwen bewandelen, wat een uitdaging! Olav leefde duizend jaar geleden, was Vikingkrijger en koning. Hij bracht van verre tochten het christendom naar Noorwegen. Hij sneuvelde in zijn strijd voor eenheid en kerstening van zijn land maar leefde voort als heilige. Zo werd zijn graf in Nidaros (Trondheim) na Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella het meest bezochte reisdoel voor pelgrims."


Genieten

Na hun eerdere voetreis naar Rome, is het Olavspad van Oslo naar Nidaros voor Johanna en Arie opnieuw een prikkelende mix van lichamelijke inspanningen, genieten van cultuur en landschap, bezinning en het opdoen van spirituele ervaringen. Zij nodigen de lezer uit over deze Koninklijke Weg met hen mee te wandelen en mee te genieten!


Bewegen

Johanna Jacobs en Arie Haasnoot zijn jonge pensionado’s die nog van alles uit het leven willen halen. Gezonde geesten in een gezond lichaam! Daarom houden ze, behalve van gezelligheid, ook van bewegen. Al meer dan tien jaar maken zij wekelijkse eendaagse wandelingen, en besteden ze hun vakanties aan meerdaagse wandeltochten.

Ongeveer een jaar geleden kwam het boek ‘De hemel onder onze voeten’ (ISBN 978-94-6345-849-8) uit over de pelgrimstocht van Johanna Jacobs en mij van Canterbury naar Rome.


Actief

Johanna Jacobs en Arie Haasnoot wonen in Putte, gemeente Woensdrecht, en zijn in hun werkzame leven en in onze vrije tijd actief (geweest) in Bergen op Zoom. Hij was er gemeentesecretaris van 2004 – 2009 en is er als vrijwilliger actief in de protestantse gemeente. Johanna Jacobs is vanaf het begin van de negentiger jaren tot haar pensioen in 2017 (hoofd)conservator geweest van het Markiezenhof, en is in velerlei verbanden actief op het gebied van kunst en cultuur in de lokale samenleving.


Bestellen

Het boek ‘De koninklijke weg, pelgrimeren op het Olavspad Oslo – Trondheim’, auteur Arie Haasnoot, ISBN 978-94-6406-186-4, is online te bestellen bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-koninklijke-weg/9789464061864 en bij de gewone Boekhandel.




Foto: Arie Haasnoot en Johanna Jacobs bij aankomst van hun pelgrimstocht over Olavspad in Noorwegen.