Kerstbomen zijn vrijdagochtend 8 januari welkom op diverse inzamellocaties.
Kerstbomen zijn vrijdagochtend 8 januari welkom op diverse inzamellocaties. Foto:

Inzamelen kerstbomen anders

HALSTEREN / LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM - Vanwege de coronabesmettingen en -maatregelen is de inzameling van kerstbomen in gemeente Bergen op Zoom de komende keer eenvoudig en sober. Het gaat dit jaar anders dan normaal. Er is geen wedstrijd voor de kinderen.

Iedere bewoner zorgt zelf voor het verwijderen van zijn/haar kerstboom. Dit kan in de eigen tuin of groene container. Bewoners zonder tuin en/of groene container kunnen de boom altijd gratis naar de milieustraat brengen of, alléén op vrijdagochtend 8 januari, naar een inzamelpunt in de buurt.

Op vrijdag 8 januari worden de volgende inzamellocaties aangeduid met een lint. U kunt uw kerstboom hier in de ochtend naartoe brengen. Vanaf 13.00 uur worden de kerstbomen opgehaald. Breng a.u.b. na dat tijdstip dus geen bomen meer naar die locaties anders blijft uw boom daar achter.

Een kerstboom achterlaten op straat is NIET toegestaan. Maak gebruik van één van de mogelijkheden die hierboven zijn genoemd. Mocht er per ongeluk toch een zwerfboom in de buurt liggen, ben dan zo vriendelijk en neem deze op vrijdag 8 januari mee naar het inzamelpunt in de buurt. In Halsteren-zuidwest zijn de inzamelpunten: het gazon aan de Frederic de Ramlaan, hoek Schoolstraat/Kruisberg, Dal van Josafat; in de Rode Schouw/Schans bij Sporthal de Kannebuis en aan Guldenroede; verder bij Intratuin. In Lepelstraat kan men in de Kerkstraat bij het Patronaat kerstbomen brengen.

De gemeente roept bewoners op om elkaar te helpen en bij buurtgenoten na te vragen of ze hulp nodig hebben bij het verwijderen van de boom. Samen houden we de buurt schoon en veilig. Vanwege de coronamaatregelen wel met gepaste afstand uiteraard.