Huisartsen Marco van Leeuwen en Dragica Vukosavljevic, met tussen hen in apotheker Annebel Crebolder, bij de nieuwe medicijnkluis.
Huisartsen Marco van Leeuwen en Dragica Vukosavljevic, met tussen hen in apotheker Annebel Crebolder, bij de nieuwe medicijnkluis. Foto: Dennis van Loenhout

Het beste van twee werelden

HALSTEREN – Huisartsenpraktijk De Beek is open, en klaar om Halsteren te voorzien van de best denkbare zorg. Daarvoor zorgen niet alleen huisartsen Marco van Leeuwen en Dragica Vukosavljevic met hun team van assistentes en praktijkondersteuners, maar ook Service Apotheek de Spil. Die maakt het vanaf nu mogelijk om medicijnen 7 dagen per week en 24 uur per dag af te halen, zonder de apotheek te hoeven betreden. Zo biedt huisartsenpraktijk De Beek het beste van twee werelden.

Al vierendertig jaar is Marco van Leeuwen huisarts in Halsteren. Toeval bestaat niet, want voor hij vijftien jaar geleden verhuisde naar De Spil, was zijn praktijk gevestigd aan de Burgemeester Elkhuizenlaan, op een steenworp afstand van de plek - aan dezelfde straat - waar nu Huisartsenpraktijk De Beek zijn deuren opent. Terug aan de Burgemeester Elkhuizenlaan vindt Van Leeuwen de rust en ruimte om zijn patiënten de beste zorg te bieden. "Dat ik hier met plezier aan de slag ga is zeker, en wie met plezier werkt functioneert beter”, zegt Van Leeuwen. Dat werkplezier komt voort uit een moderne praktijk, met maar liefst vijf spreekkamers. Daar kunnen huisarts Van Leeuwen en zijn collega Vukosavljevic - "Dokter Dragica”, zoals Halsteren haar kent - in alle rust hun werk doen, net als de assistentes en praktijkondersteuners. "Dat Dragica en ik dezelfde ideeën hebben en hetzelfde beleid voeren is prettig”, aldus Van Leeuwen, "We hebben hier bovendien een aparte ingang én ruimte die we kunnen gebruiken voor patiënten met coronaklachten, zodat we de veiligheid voor onze andere patiënten kunnen waarborgen en hen in alle rust kunnen helpen.”
Die rust wordt versterkt door de medicijnkluis die geruisloos en op de achtergrond z'n werk doet. Service apotheek de Spil doet dat op de traditionele wijze, maar voegt door het gebruik van deze moderne techniek daar een dimensie aan toe. Apotheker Annebel Crebolder vertelt: "Voortaan kunnen medicijnen 24 uur per dag en 7 dagen per week worden opgehaald uit de medicijnkluis in de gevel van Huisartsenpraktijk De Beek. Wanneer aangemeld voor de kluis, krijgen patiënten via SMS een gepersonaliseerde pincode waarmee ze vijf dagen lang toegang kunnen krijgen tot de kluis. Wanneer de pincode wordt ingevoerd worden de medicijnen door een robotarm in het afhaalbakje geplaatst. Het voordeel is dat patiënten nu hun medicijnen kunnen ophalen op het moment dat hen het beste schikt." Zie pag. 5

Maar ook dat ze de apotheek niet meer fysiek hoeven te betreden. In deze coronatijd kan dat voor sommige mensen een gerust gevoel geven.”

Het maakt Huisartsenpraktijk De Beek klaar voor de toekomst, die Marco van Leeuwen en Dragica Vukosavljevic positief tegemoet zien. “Sinds 1 mei werk ik in deze praktijk, en het bevalt me zeer goed om huisarts te zijn in Halsteren. Onze patiënten zijn zeer trouw, en zijn een mooie mix van leeftijd, karakter en mondigheid. Ik werk hier met heel veel plezier, ook omdat we in deze praktijk ons werk op de beste manier kunnen doen!”