Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

COVID-19 snelteststraat open

OSSENDRECHT - REGIO - Sinds 8 december is het mogelijk dat mensen een coronatest laten afnemen in Ossendrecht. Bij Transportbedrijf De Wit aan Putsmolentje 3 is een corona snelteststraat geopend.

Lennaert van Dijk, manager director van Tummers, liet zich testen in de snelteststraat. Hij wil hiermee het goede voorbeeld geven voor bedrijven om zo snel mogelijk al het personeel preventief te laten testen. In oktober was hij zelf al besmet met het coronavirus. "Van het ene op het andere moment rook ik helemaal niks meer en vervolgens liet ik me testen", vertelde Van Dijk, die inmiddels weer helemaal hersteld is en nu negatief werd getest. Marieken de Lange uit Hoogerheide heeft zich sterk gemaakt voor realisatie van deze sneltestlocatie in de Zuidwesthoek. Dit in samenspraak met de GGD West-Brabant en het gemeentebestuur van Woensdrecht. Vergunningen zijn verleend. Het gaat om een commerciële sneltest waarbij binnen vijf minuten de uitslag bekend is. De door RIVM goedgekeurde COVID-19 sneltest is 99,4% betrouwbaar. De coronasneltest straat is geopend van maandag tot en met zaterdag. Kosten bedragen € 65 euro per test. Iedereen kan bij deze teststraat terecht na zich te hebben aangemeld. Deze voorziening is handig voor bedrijven om personeel snel te laten testen maar zeker ook particulieren kunnen er terecht. Een afspraak maken kan via: www.coronasneltestdirect.nl

Op de foto: Piet de Wit (opslag de Wit), Lars van der Beek (wethouder). Marieken de Lange (initiatiefneemster), Lennaert van Dijk (Tummers), Maarten Hendriks (New West Gypsum Recycling), Laura de Bruin en Marije Meems Just4Safety (organisatie teststraat) en medewerkers.

Afbeelding
De testmeter