Subsidie WijZijn Traverse Groep 2021

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college heeft ingestemd met het subsidieverzoek van € 3.794.757,- aan WijZijn Traverse Groep om uitvoering te geven aan de opdracht / beleid van de gemeente: het versterken van het voorliggend veld en het terugdringen van de kosten in het (duurdere) maatwerk.

In 2021 wordt verder ingezet op deze ontwikkeling en de uitdagingen waar de gemeente en WijZijn Traverse Groep gezamenlijk voor staan.

WijZijn Traverse Groep is voor de gemeente de belangrijkste (uitvoerings)partner in het voorliggend veld. De sociale teams van WijZijn Traverse Groep ondersteunen inwoners bij het vergroten van de participatie en/of zelfredzaamheid. Haar activiteiten en diensten in het voorliggend veld zijn gericht op: preventie, vroegsignalering en ondersteuning en begeleiding. Dit gebeurt aan de hand van de wijkopdrachten die uitgevoerd worden door de sociale teams.
Door middel van aanwezigheid in de wijken, die laagdrempelig en toegankelijk is, wordt ingezet op vroegsignalering en ondersteuning dichtbij de inwoners in de wijken en kernen. Dit met als doel te voorkomen dat inwoners buiten de boot vallen en gebruik moeten maken van kostbare zorg.        

Een ander besluit dat door B en W is genomen is de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Bergen op Zoom 2021 ter besluitvorming aan te bieden aan de gemeenteraad.        
        
Saver Statuten en Aandeelhoudersovereenkomst Het College heeft ingestemd met de nieuwe statuten en aandeelhoudersovereenkomst van Saver NV zoals die binnenkort ter besluitvorming voorliggen in de aandeelhoudersvergadering.        
        
Subsidie Vereniging KansPlus 2021 De gemeente kent voor 2021 een subsidie van € 8.000 euro toe aan Stichting KansPlus. Dit is een hoger bedrag dan voorgaande jaren. Hierdoor wordt een verhuizing mogelijk gemaakt naar het nabijgelegen Ontmoetingscentrum het Fort. Voorheen zat KansPlus in het pand aan de Bernadettestraat 4a, de voormalige kleuterschool, en betaalde de gemeente veel gebouwkosten zelf. Met de verhuizing naar Ontmoetingscentrum het Fort wordt recht gedaan aan de inclusiegedachte dat mensen met een verstandelijke beperking onderdeel zijn van de samenleving. Ook wordt met deze subsidie de geldstroom transparant gemaakt. Per saldo levert de verhuizing de gemeente een klein financieel plusje op van jaarlijks € 2.000.        
        
Inkoop- en aanbestedingsbeleid 2021 Het college heeft besloten om het Inkoop- en Aanbestedingsbeleid 2021, de Klachtenregeling aanbesteden en de Algemene Inkoopvoorwaarden Leveringen en Diensten 2021 (AIVG 2021) vast te stellen en in te laten gaan per 1-1-2021. Deze beleidstukken bevatten verwijzingen naar de meest recente wet- en regelgeving en diverse inkoopvoorwaarden. Het beleid geeft invulling aan de bestuurlijke en organisatiedoelstellingen, zoals onder andere duurzaamheid en stimuleren lokaal MKB. Het beleid draagt bij aan de borging van rechtmatigheid in inkoopprocessen.