WVV'67 selectie 2020-2021
WVV'67 selectie 2020-2021 Foto:

WVV'67 statistisch de beste in kalenderjaar 2020

WOENSDRECHT – De voetbalsport lijkt tot minstens januari een verplichte pas op de plaats te maken. De twee verschillende seizoenshelften spreken dit jaar niet tot verbeelding en lijken als een blinde stip in de geschiedenisboeken te verdwijnen. Valt er dan helemaal geen peil op coronajaar 2020 te trekken? Toch wel! Sowieso dat WVV’67 zich statistisch de beste mag weten!


Door de corona-maatregelen werd 2019-2020 in maart een halt toegeroepen. Het huidige seizoen startte in september ambitieus totdat halverwege oktober opnieuw de stekker uit het amateurvoetbal werd getrokken. Roest Vrij Staal Statistics gooide toch alle verrichtingen van het vijftal Woensdrechtse verenigingen op een hoop en kwam tot enkele opzienbarende feiten.

Kantekening bij de gegevens vormt het aantal gespeelde wedstrijden per team. In de cijfers zijn derhalve gemiddelden doorberekend.

METO kijkt terug op niet het beste jaar uit haar 80-jarige historie. Het speelde in totaal acht wedstrijden. Het peurde hieruit slechts zeven punten en scoorde een doelsaldo van 9-10. Hiermee is het de minst productieve vereniging. Coach Ronald Broos gebruikte 23 spelers, waaronder debutanten Daan Holtzer, Rimko Duchateau, Skip Verhoeven, Delano Sebrechts en Jeremy Deleu. Met een gemiddelde van 22.56 jaar beschikt het rood-wit-blauw uit Hoogerheide wel over verreweg jongste selectie.

In Ossendrecht kwam men eveneens acht keer in actie. De wisselvalligheid bracht ODIO tien punten (15-17). Het kreeg tegen Sprundel de grootste thuisnederlaag te verwerken (1-6) doch boekte daarentegen ook de grootste uitzege (RSV, 0-6). In totaal droegen 19 spelers het groenwitte shirt, Roy Carpentier, Coen Michielsen en Luc Melsen misten zelfs geen minuut. De gemiddelde leeftijd van de selectie bedroeg in 2020: 26.7 jaar.

Vivoo behaalde in het voorbije kalenderjaar ook tien punten. De 23 spelers tellende Huijbergse selectie, die in de zomer van trainer wisselde, had hier precies tien wedstrijden voor nodig. De voorwaartsen maakten er 14, de goalies Adriaanse en Samek kregen 25 goals tegen. Bij Vivoo debuteerden Siep Veldkamp, Dani Jonk en de jongste speler van dit jaar: Goort Buytenweg (2004). Gemiddelde leeftijd kwam uit op 25.30 jaar.

Op De Buizerd regent het records. Grenswachters kwam als enige tot elf duels. Richard van Hooijdonk selecteerde hiervoor niet minder dan 27 spelers die gezamenlijk goed waren voor het oudste elftal, te weten 28 jaar. Mede dankzij de grootste thuiszege (Vivoo, 7-1) scoorde het uiteindelijk de meeste goals doch kreeg ook de meeste tegen, 31-27. Met de 41-jarige Mark Leenaerts stelde men de oudste speler op. Joost van Oirschot, Jan Janssens, Akwasi Oduro, Tino Paardekam en Tim van de Bleeken debuteerden. Thom van Dongen miste al enige geen enkele minuut.

WVV’67 mag zich op grond van 1.55 punt per wedstrijd statistisch de meest succesvolle club weten. In negen duels boekte het vier zeges en speelde tweemaal gelijk. Tevens wisten de 20 spelers met goals 15-11 het hoogste rendement te behalen. Chapeau voor de jonge ploeg (23.7 gem). Quirijn Schevenhoven, Matt Luijks, Brian Verbrugge en Sander de Nijs speelden alles. Eerste minuten voor Niels Adriaansen, Martijn de Nijs en Rick Overbeeke.