Afbeelding
Foto:

Hoge temperaturen

Iedere maand heeft zo zijn eigen kenmerken, zoals regenval, zonneschijn en temperatuur. De trend van een maand wordt bepaald door het langjarig gemiddelde. Een gemiddelde wordt berekend over een periode van 30 jaar. De uitkomst van de temperatuur van het langjarig gemiddelde is voor de maand december 5,5 graden. Maar wanneer u naar de verwachting kijkt van de aankomende periode, dan liggen de temperaturen rond de 10 graden, wat het maandgemiddelde behoorlijk kan opvijzelen.
De week begon nat. Er trok een koufront over ons land wat zorgde voor nattigheid. We kregen te maken met een randstoring van een lagedrukgebied wat tussen Engeland en IJsland lag. Door de ligging van dit gebied werd vanuit het zuidwesten zachte oceaanlucht aangevoerd. Het lagedrukgebied verliest langzaam zijn kracht. Zijn plaats wordt al snel ingenomen door een volgend aanstormend lagedrukgebied. Door de bewegingen van deze twee drukgebieden wordt de stroming tijdelijk zuidelijk. Door de zuidelijke stroming wordt droge zachte lucht aangevoerd, waardoor de regenkans woensdag tot en met vrijdag afneemt. Ook is er wat meer ruimte voor de zon.
Tegen het weekeinde krijgen we te maken met een randstoringen van het tweede lagedrukgebied. Door de zuidwestelijke stroming die ontstaat, wordt vochtige lucht aangevoerd, wat de kans op regen vergroot. Beste lezers, let op elkaar en blijf gezond!