Afbeelding
Foto:

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte


LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het parochiekantoor te Hoogerheide voor het publiek gesloten. We zijn altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). Voor de Kerstvieringen zullen toegangskaarten nodig zijn. U krijgt hierover nader bericht via dit blad. Het is weer verplicht om te reserveren voor de viering. Dit kan op donderdag en vrijdag telefonisch bij Ad Schouw op telefoonnummer 06-30335317. De kosten voor intenties zijn € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Pastoor Frans Verheije, tel. 06-53887486; Diaken Ryan Keetelaar, tel. 06-13016333; Parochiecoördinator Ad Schouw, tel. 06-30335317. Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521: locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Openingstijden parochiekantoor: woensdag- en vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.30 uur.

Zondag 20 december 09.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: Diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Marie-Louise van Hooydonk; Muzikale verzorging: Organiste Lisette van Mechelen en Cantor Gerda Sanders. Intenties: Cornelis Jansen e.v. Adriana Wierckx v.w. verj., Martin Somers e.v. Elisabeth Kalle;. Overleden: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers; Overleden in Ossendrecht: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Putte: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke; Frans van Beeck.

Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 19 december 19.00 uur: Woord- en commnunieviering; Voorganger: Diaken Ryan Keetelaar; Koster: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Lectrice: Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: Voor de mensen die het moeilijk hebben, t.e.v. OLV van Altijddurende bijstand. Overleden: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke; Frans van Beeck; Overleden in Ossendrecht: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Hoogerheide: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen of bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl

Mededelingen: Zaterdag 19 december is er geen viering;

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl

Zondag 20 december 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Koster/lector: Johan den Ouden; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organist: Staf van Kerckhoven. Intenties: voor alle zieken en overleden parochianen. Overleden: Marie Pals w.v. Paul Lameir, Joke Koolen e.v. Leon Jansen, Guust van Dijke w.v. Wies de Dooij; Overleden in Putte: Cobie Langeveld e.v. Wim Emke; Frans van Beeck; Overleden in Hoogerheide: John Dingemans e.v. Corrie Raaijmakers.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Telefoon: 0164-672991, www.pkgw.nl. In verband met het coronavirus kerkdienstbezoek van tevoren aanmelden bij de scriba via de mail: scriba@pkgw.nl. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag 17.00 uur voorafgaande aan de te bezoeken kerkdienst.

Zondag 20 december 9.45 uur: Prof. F. v.d. Brande, Kalmthout.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310. E-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Zondag: 20 december 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Antonius Goossens, Nellie van de Watering-Boogaart, Corrie Verwijveren-van Loon en Willy Verswijveren. Overleden: Nellie van de Watering-Boogaart; Ann Govaarts-Sebregts.

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164 – 682525.

Zaterdag 19 december 19.00 uur: Eucharistieviering; 4e zaterdag van de advent. In deze viering gedenken wij: Adriana van den Corput w.v. Gerardus Botermans; Toos Kieboom-Heijmans; Joop dan Gorkum w.v. Toos de Bruijn; o.o. Greta Nefs en Janus van Tilburg; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren-Jacobs; Sjan Foppele-Bakx; o. echtp. Looijen van Osta; Voorganger: Past. H. de Kort, lector F. Veraart, zang: enkele leden van het koor Samen Sterk. Dinsdag 22 december 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 20 december 10.30 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk; Ds. Henk van het Maalpad.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 en 16.00 uur. Om 12.00 uur evangelische dienst van de GSKI.

Inloopmiddag met kerstviering kinderen

HALSTEREN - Door corona is er dit jaar geen familieviering in de Quirinuskerk. Als alternatief wordt in de kerk een inloopmiddag georganiseerd voor donderdag 24 december. Iedereen is dan welkom om naar de kerk te komen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Rond de kerststal wordt het kerstverhaal verteld en uitgebeeld met grote platen. Er worden door de kinderen liedjes gezongen. Ook zijn er muziekinstrumentjes voor de kinderen om het zingen te begeleiden. De kerstboom wordt versierd: iedereen kan op een kerstafbeelding een kerstwens schrijven. En er kunnen kaarsjes worden aangestoken bij de binnenstal. Kinderen mogen verkleed naar de kerk komen als Kerst-figurant: bijvoorbeeld als engel, Maria, Jozef, herder, schaap of ster. Bij het weggaan worden er beschuiten met muisjes uitgedeeld: Jezus is geboren en dat mogen we vieren! Om het allemaal corona-bestendig te maken, doen we dit gedurende de middag vier keer, telkens met maximaal 30 volwassenen, kinderen tellen niet mee voor dit aantal. De tijdsblokken starten om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur.
Wist u trouwens dat ook onze buitenkerststal gedurende de kersttijd er weer staat? Altijd weer een goed doel voor een wandelingetje in kersttijd. De geboorte van het kerstkind is wellicht precies wat we allemaal nodig hebben in deze donkere dagen. Kom langs en vier mee!

Afbeelding