Steun voorzien van Rotterdams tintje
Steun voorzien van Rotterdams tintje Foto:

Unieke steunbetuiging op Huijbergs sportpark

HUIJBERGEN - Vivoo herbergt meer fans met een uitgesproken voorkeur voor ‘010’. Voor de Van den Akker’s aanleiding om dit seizoen de namen op een reclamebord voorzien van Feyenoord-logo te bundelen en ter ondersteuning van Vivoo op het Huijbergse sportpark te plaatsen. “Iets waar we al enige jaren mee bezig zijn. Dit gaat overigens ook niet zomaar. Je moet toestemming van Feyenoord hebben om het clublogo te mogen voeren. Toen die er eenmaal was, was er geen weg meer terug en zetten 27 namen hun handtekening onder hun steunbetuiging”, vertelt Jaap Sr.


Vaklui

Jaap Sr. en Jaap Jr. verdienen beiden, respectievelijk als zelfstandig kapper en fietsenmaker bij Pijnen Tweewielers, als vaklui de kost. Er komen echter tijdens het interview meerdere overeenkomsten aan het licht! Jaap junior startte ooit als jong ventje bij Vivoo doch speelde wegens verhuizing ook vier seizoenen voor METO.
“Ik woonde destijds enkele jaren in Hoogerheide en voetbalde er als pupil. Toen ik echter zestien werd en oud genoeg was om zelf te rijden, sloot ik me opnieuw bij Vivoo aan. Inmiddels woon ik ook weer in Huijbergen”.


Jaap Jr. blijkt hoogst verbaasd als ook oom Jaap schoorvoetend bekent ooit een seizoen voor de Tricolores te hebben gespeeld. “Het elftal waarin ik jarenlang speelde viel door omstandigheden uit elkaar. De een stopte, de andere raakte geblesseerd en de volgende ging tennissen. In 1997-1998 kon ik bij METO 4 nog een financiële klapper maken. Het jaar erop was ik echter al weer terug in Huijbergen en voetbalde nog enkele wedstrijden. Uiteindelijk stopte ik in 2000, toen ik mijn eigen zaak opende en me geen blessures meer kon veroorloven”, knipoogt Jaap Sr. Senior komt, regelmatig de verrichtingen van junior en diens maten bekijken. Daar waar hij zelf altijd verbaal nadrukkelijk aanwezig was, dat is wat hij bij de jongste lichting mist. “Ik heb hem in de oefencampagne als laatste man zijn medespelers zien coachen. Dat deed hij goed. Wanneer hij echter op het middenveld speelt, heeft hij genoeg aan zichzelf. Daar zou hij nog in kunnen groeien. Verder vond ik ze vorig seizoen aantrekkelijker spelen. Ik heb niks met dat ingraven en zogenaamde kantelvoetbal”, aldus Jaap Sr.


Corona

Jaap junior lacht en denkt er het zijne over. De spelopvatting van Vivoo, waar hij dit seizoen iedere wedstrijd deel van uit maakte, werpt wel degelijk zijn vruchten af. Van hem mag het liever vandaag dan morgen weer starten. "Blijft afwachten hoe een en ander zich verder ontwikkelt. Hoe de competitie er verder uit gaat zien? Je mist duidelijk de sociale contacten, de gezelligheid, de kantine. Gelukkig zijn we onlangs weer begonnen met gerichte trainingsvormen. Groepjes van vier man op 1.5 meter. Niet ideaal maar het is tenminste weer iets. Als corona iets duidelijk heeft gemaakt is het dat voetballen bij Vivoo meer is dan alleen maar tegen een balletje trappen!”, besluit Jaap van den Akker Jr.