Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

25 jaar in supermarktonderneming

HUIJBERGEN - Ondernemers Marcel en Monica Heijboer kwamen 25 jaar geleden vanuit Zeeland naar Huijbergen. Op de Bergsestraat 10 stond een leeg winkelpand met naastgelegen woning. Hier begon het echtpaar eerst de supermarkt Meermarkt. Deze organisatie kenden zij vanuit Zeeland. De Meermarkt formule werd na drie jaar opgeheven, net zoals verschillende andere supermarktketens. Daarna zijn ze overgegaan naar Spar in 1998 tot aan vorig jaar. Na 20 jaar kwamen de ondernemers er met Spar niet meer uit voor de toekomstplannen. Uiteindelijk kwamen zij met de Coop keten in contact.

Zo werd het in november 2020 de Coop zoals de mensen de supermarkt nu kennen.

Marcel en Monica: "De plannen voor de toekomst liggen er eigenlijk al vanaf 2010, maar de Spar en de toenmalige projectontwikkelaar zagen het nog niet zitten. De Coop wilde graag naar Huijbergen komen maar dan moest het wel kunnen groeien in de toekomst. Bouwbedrijf De Nijs Soffers uit Hoogerheide, dat het oude gemeentehuis in Huijbergen al enkele jaren in zijn bezit heeft waar nu nog de bibliotheek gevestigd is, ziet voor Huijbergen mogelijkheden voor de toekomst om te herontwikkelen. In overleg met De Nijs en de Coop hebben wij besloten dat wij ons hier graag zouden willen vestigen, maar daar lopen nog onderhandelingen over tussen de desbetreffende. Deze plek zou ruimte bieden voor onze nieuwe winkel die dan ook kan groeien en tenslotte ook aantrekkelijker wordt voor de inwoners. Ook biedt deze locatie ruimte voor dertien appartementen terwijl op de plek waar onze huidige winkel staat negen tweepersoonswoningen gebouwd kunnen worden. Voor de Bibliotheek wordt dan ook gehoopt op een passende plek, maar dat is iets tussen de bibliotheek en de aannemer. Wij hopen voor hen op de beste oplossing."

Marcel en Monica Heijboer kijken terug op "25 fantastische jaren in Huijbergen waar we ook veel hebben betekend voor diverse verenigingen en goede doelen in het dorp bij activiteiten." Daarom is het ook fijn als de inwoners lokaal komen kopen en zo meewerken aan een mooie toekomst voor Huijbergen. "Ooit begonnen zonder moderne techniek maar nu op naar de toekomst. Helaas kunnen we het 25-jarig bestaan niet vieren in verband met de Corona-maatregelen, maar we staan graag klaar voor klanten tijdens onze openingsuren", aldus Marcel en Monica Heijboer.