Overleg dorpsraad en wethouder

HALSTEREN - Onlangs heeft een overleg plaatsgevonden tussen bestuur van Dorpsraad Halsteren en wethouder Patrick van der Velden van gemeente Bergen op Zoom aan de hand van een reeks filmpjes, gemaakt door Eugène van den Eijnden. De wethouder heeft toegezegd de opmerkingen voor te leggen aan het college. Eerste bevindingen van het gesprek tussen Van der Velden met bestuursleden van de dorpsraad zijn:

Wittenhorst
DRH wil dit gebouw graag behouden. Mogelijke sluiting wijkhuizen kan een keuze van de raad zijn. Hetzelfde geldt voor het onderzoek naar de zwembaden. De raad wil alle keuzes op tafel hebben, daar moet het college aan voldoen en uitvoering aangeven. DRH geeft aan dat de gemeente beter kan kijken naar de grondprijzen, wellicht hier en daar verlagen zodat grond (denk aan de eilandjes Oude Molen en snippergroen) interessant worden in de markt.


Elisabeth
Toekomst van de zorg. Helaas stagnatie bij tanteLouise. De aanwezige vleermuizen zorgen voor vertraging in de ontwikkeling. Verwijderen asbest wordt wel opgepakt. Daarnaast zouden kasten gezet worden om de vleermuizen op te vangen en te verplaatsen. DRH vraagt om als college hier druk op te houden.


Hertenkamp
Meerdere groepen werpen zich op om het hertenkamp te behouden. De wethouder heeft inmiddels gesproken met initiatiefnemers. Samen wordt er gekeken naar een oplossing. Daarnaast heeft ook de eigenaar van de villa zich gemeld bij de gemeente. Samenwerking van de verschillende groepen is wenselijk.


Hof van Ram
DRH zou hier graag dezelfde lijn willen als bij Samarbete is gevolgd. De wethouder geeft aan dat met een eventuele investeerder afspraken gemaakt worden over behoud van de functie. Dat zijn ook voorwaarden voor de verkoop.


De Beeklaan: Aandacht voor de halte en de veilige route. Provincie moet hiervoor over de brug komen. Burg. Elkhuizenlaan: Trottoir is een ramp, veel tegels liggen scheef. Het putdeksel op de straat ter hoogte van het winkelcentrum heeft aandacht nodig. De gemeente is hier toevallig mee bezig. De wethouder geeft aan om te melden via de buitenbeterapp. Secretaris Peter Tange stuurt ook foto’s van het fietspad Steenbergseweg, deze melding loopt al sinds juni. Kromstraat: Hier zijn nieuwe huizen gebouwd; een mooie ontwikkeling vanuit de woningcorporatie. Zweedsestraat: Mensen willen de watersnoodwoningen wel behouden, maar hebben de middelen niet. Vraag van DRH is om op de lijn van behoud te blijven zitten. De wethouder geeft aan het te blijven volgen, maar het wordt wel moeilijker. Langstraat: Aandacht voor ontzien Langstraat bij instellen mogelijke omleidingsroute. Klankbordgroep wordt weer betrokken om mee te denken (aanpak Halsterseweg). Kruising Dorpsstraat en PLUS: De wethouder geeft aan dat de kruising aangepast gaat worden. De Plus stelt hier de middelen voor beschikbaar.


Auvergnepolder
Standpunt DRH is nog steeds geen industrie in deze polder. Politiek (raad) lijkt op dit standpunt wel te draaien. Wethouder geeft aan dat het zeker zo ver niet is gelet op de regionale afspraken bedrijventerreinen. Provincie zal dit ook niet zomaar toelaten. Tot slot vraagt DRH om communicatie rondom de bezuinigingen.