Duiven inklokken bij de Vredesduif.
Duiven inklokken bij de Vredesduif. Foto: Bep Tielemans

Online bonnenverkoop PV de Vredesduif

LEPELSTRAAT - REGIO - De duivensport en dus ook Postduivenvereniging de Vredesduif in Lepelstraat heeft te maken met de gevolgen van de coronapandemie, al weegt dit natuurlijk niet op tegen al die mensen die daadwerkelijk te maken kregen of krijgen met het corona virus.                                                                        

Zo kon pas in juni in plaats van april begonnen worden met een aangepast wedvlucht programma onder strikte voorwaarden, zoals natuurlijk de 1.5 meter regeling en allerhande hygiënische voorzorgsmaatregelen. Slechts weinig leden mochten tegelijkertijd bij elkaar komen zodat de vluchtwerkzaamheden gespreid moesten plaatsvinden en steeds een kleine groep vrijwilligers het vele werk moest uitvoeren. Al deze noodzakelijke maatregelen werkten bovendien kostenverhogend voor de vereniging terwijl de inkomsten achterbleven.
2020 was tevens een jubileumjaar en bestuur en leden hoopten dat het 75-jarig jubileum op 3 oktober groots gevierd kon worden. Helaas kon ook dit niet doorgaan vanwege dat verschrikkelijke virus en dit jubileum zal dus in 2021 gevierd worden, mits we corona onder de knie krijgen.
Ook nu nog heeft de vereniging, zoals de gehele maatschappij, te maken met enorme beperkingen: er kan niet vergaderd worden en de jaarlijkse winteractiviteiten vinden geen doorgang. Zo is er bijvoorbeeld in het derde weekend van december altijd een grote wintertentoonstelling van de mooiste postduiven van de vereniging. Normaal gesproken tonen dan de leden in het clublokaal aan elkaar en aan belangstellenden de mooiste duiven van de vereniging. Ter afronding van deze show was er traditioneel een verloting en een veiling van bonnen voor jonge duiven 2021 (die dan dus nog geboren moeten worden) om de verenigingskas een beetje te spekken. Bekende duivenliefhebbers schenken dan een tegoedbon, waarmee de koper zo rond maart/april een jonge duif kan ophalen bij de schenker. Gaat niet door dus.
Toch heeft het bestuur van een aantal zeer bekende duivenliefhebbers weer een bon geschonken gekregen en geïnteresseerden kunnen nu via internet op deze bonnen bieden via de website www.doevepeet.nl
Deze internetveiling vangt aan op 4 december en eindigt op zaterdag 19 december om 20.00 uur. Het bestuur zorgt dan dat de schenker van de bon en de hoogste bieder/koper met elkaar in contact komen. Met de opbrengst probeert PV de Vredesduif de financiële verliezen van 2020 enigszins op te vangen. Want de aanschaf van ontsmettingsmateriaal, mondkapjes, handschoenen, afschermingsmateriaal enz. heeft een flink gat geslagen in de verenigingskas.
Hopelijk krijgen we samen het virus eronder en brengt een vaccin licht aan het einde van de tunnel. Het bestuur spreekt dan ook de wens uit dat voor iedereen 2021 een beter, gezonder en sportiever jaar mag worden.

Afbeelding