Gerrie Veraart: "We merken dat de behoefte aan gezelligheid nu groter is dan ooit."
Gerrie Veraart: "We merken dat de behoefte aan gezelligheid nu groter is dan ooit." Foto: Dennis van Loenhout

Intratuin maakt Halsteren gezellig

HALSTEREN – Meer dan ooit heeft iedereen dit jaar behoefte aan gezelligheid, geborgenheid en plezier. Logisch ook, in een coronacrisis waarin bijna alle leuke, sociale activiteiten zijn verboden of beperkt. Als het op gezelligheid en geborgenheid aankomt is Intratuin dit jaar meer dan ooit het kloppend hart van Halsteren.

Waar je ook kijkt, Intratuin Halsteren is in december een zee van lichtjes, die elke bezoeker meteen een warm gevoel geven. Op de achtergrond klinkt sfeervolle muziek en Rudolph’s Bakery verspreidt allerlei geuren die de lekkerste trek doen opspelen. Kortom, wie bij Intratuin Halsteren is vergeet even de coronacrisis met al zijn beperkingen.


Helpen

Dat de klanten de crisis mogen vergeten betekent niet dat Intratuin dat doet, vertelt marketingmanager Gerrie Veraart: “We proberen te helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld het Bravis-ziekenhuis en de instellingen van tanteLouise van mooie bloemen voorzien, en heeft de gemeente Essen gezorgd dat haar inwoners – die we normaal massaal in onze winkel zien – ook bloemen van Intratuin Halsteren kregen. Ook in de winkel helpen we waar we kunnen. We gebruiken klantentellers zodat we altijd weten hoeveel mensen er binnen zijn, en laten onze klanten via druktemeters al voor ze binnenkomen zien wat ze in de winkel kunnen verwachten. We willen namelijk wel dat iedereen zich veilig voelt.”


Gezelligheid

Veraart en zijn collega's merken dat de behoefte aan gezelligheid groter is dan ooit. "Dat ziet iedereen om zich heen. Mensen zijn druk bezig om hun huis mooier gezelliger te maken, en als de dagen donkerder worden brengt de kerstsfeer iets heel bijzonders”, zegt hij. "Daarom zijn we dit jaar ook eerder dan normaal gestart met onze kerstshow. Wij proberen ook om mensen te inspireren, en ze te laten zien dat kerst geen afgebakende periode hoeft te zijn, maar dat de gezelligheid die de kersttijd biedt ook andere maanden mooier kan maken. Die boodschap bereikt blijkbaar zijn doel, want we zien overal om ons heen dat mensen al heel vroeg kerstverlichting in huis en in de tuin hadden. Hopelijk brengt het iets moois, zodat we in elk geval thuis even niet aan corona hoeven te denken en kunnen genieten van ouderwetse gezelligheid.”