Melkboer Ad Groffen stopt op 12 december.
Melkboer Ad Groffen stopt op 12 december. Foto:

Kamervragen jongerenwerk jeugd

GEMEENTE WOENSDRECHT - In de Tweede Kamer zijn door CDA en D66 vragen ingediend over scouting en jeugd- en jongerenwerk naar aanleiding van berichtgeving in De Zuidwestkrant & De Halsterse Krant.

Vragen van de Kamerleden Peters (CDA) en Van Beukering (D66) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan over het bericht ‘Scouting en jeugd- en jongerenwerk bestolen’ door Jeroen van der Ha (D66 Woensdrecht).

Op 2 juli 2020 is in de Tweede Kamer een motie om jeugd- en jongerenwerk en scoutingverenigingen te compenseren voor coronaschade unaniem aangenomen. De gemeente Woensdrecht krijgt hier meer dan € 8.200 voor vanuit het Rijk. Volgens D66 Woensdrecht ‘heeft het college in deze gemeente Woensdrecht zeer ingewikkelde en niet te behalen criteria verzonnen om dit geld niet aan de organisaties waar het voor bestemd was te hoeven uitkeren’. Daarom diende D66 Woensdrecht een voorstel in om ervoor te zorgen dat dit geld alsnog bij de organisaties terecht zou komen. Alleen PvdA en AKT zagen ook het belang van het jeugd- en jongerenwerk en de scoutingverenigingen in en steunden dit voorstel.