Afbeelding
Foto:

Herinneringen aan Diego Maradona

WOENSDRECHT – Met Diego Armando Maradona overleed vorige week woensdag een van de allerbeste en geliefdste voetballers aller tijden. Overal ter de wereld herinnert men zich de weergaloze acties van ‘Pluisje’. Het leverde hem bij leven reeds een haast mythische status op. Slechts weinig West-Brabanders hadden ooit het voorrecht de Argentijnse legende in levende lijve te ontmoeten. Jean-Pierre Hopmans zelfs tweemaal!

De oud-speler van MOC’17 en WVV’67 koestert de twee gesigneerde shirts als tastbaar bewijs. “Ik had vrienden die het voor Johan Cruijff opnamen, voor mij echter was Diego Maradona de grootste voetballer aller tijden. Om me te zieken kreeg ik voor mijn verjaardag tickets voor het Amsterdam-toernooi cadeau. Boca Juniors was dat jaar, in 2005, ook deelnemer toen. Het gerucht ging dat Maradona als adviseur zou aansluiten. Via een contact bij Ajax wist ik het hotel te achterhalen waar hij zou verblijven. Samen met een vriend boekte ik ook een kamer aldaar. Ik kon de Zuid-Amerikaanse taferelen, dichtbij komen lukte meestal niet. Als gast op hetzelfde adres ligt dat natuurlijk anders. Na het toernooi dronken we nog wat tot de bar sloot. Met een teleurstellend gevoel wilden we de lift instappen…alwaar Maradona in hoogsteigen persoon uitkwam! Met een fraaie foto tot gevolg”, blikt Jean-Pierre Hopmans geamuseerd terug.

In 2017 verbleef de grootmeester met zijn club FC Fujairah op trainingskamp in Mierlo. Voor Jean-Pierre Hopmans betekende het een rendez-vous met zijn idool. “Aldaar herhaalden we het kunststukje opnieuw. Met een andere maat boekte ik een kamer in het Carlton in Mierlo. Op een gegeven moment komt Maradona met zijn broer in de bar en, geloof het of niet, maar hebben we met hem en zijn broer tot diep in de nacht zitten drinken en ouwehoeren. Onbeschrijfelijk momenten. Het was maar net hoe zijn pet stond. Zo heeft hij die week ook Jean-Marie Pfaff, die speciaal voor hem was gekomen, vier uur laten wachten en vervolgens gewoon laten zitten."

Het nieuws van het overlijden van Diego Maradona kwam ook bij Jean-Pierre Hopmans hard aan. "Ik wist dat hij herstellende van een operatie was. Het bericht was toch onverwachts. Wat rest zijn talloze mooie herinneringen. Om zeker te koesteren!”

Pierre Hopmans ontmoette Diego Maradona voor de tweede maal.